Llibres del mes d’abril: la nostra selecció de lectures recomanades

Els llibres són una finestra a un nou món, on el coneixement i la narrativa conviuen en harmonia. Avui et presentem les nostres lectures recomanades, perquè les gaudeixis aquest mes.

Muralles medievals i guerres de setge

Francesc Badia i Batalla. Editorial Salòria

Fortaleses i castells, muralles i setges formen part de l’imaginari medieval. Però, com es construïen els murs que defensaven les ciutats dels segles XII, XIII i XIV? Quina inversió requeria dotar un poble d’un cinturó de pedra? Com es finançava, quant de temps calia, i quins eren els artesans? Quina garantia oferia un recinte emmurallat? Eren gaire llargs, els setges? Aquestes i altres preguntes les mira de respondre l’autor, l’ex-veguer Francesc Badia, en aquesta singular aproximació a la poliorcètica medieval aplicada al cas català, que es mou amb agilitat entre l’anècdota històrica i l’erudició historiogràfica, profusament il·lustrada i que pretén arribar a un públic ampli sense renunciar al rigor acadèmic.

Llibres Muralles medievals i guerres de setgeAnatomia de les distàncies curtes

Marta Orriols. Edicions del Periscopi

A través de personatges fugaços i d’imatges senzilles que condensen grans emocions en petits gestos, aquest recull de contes retrata la infinitat de relacions a què ens condueix l’amor. L’estima, el dolor, les renúncies implícites, els oblits o les pèrdues es relacionen íntimament en uns textos en què els protagonistes s’enfronten de manera quasi imperceptible amb l’exterior mentre proven d’oblidar els somnis, els desitjos laborals i sexuals i, fins i tot, el dret a enfadar-se. Un calidoscopi proper i empàtic que ens aproxima de manera natural als sentiments que maquillem per por d’alterar el curs de les nostres vides.

Llibres Anatomia de les distàncies curtes - Marta Orriols¿Qué ha muerto quién?

Elisabeth Zorita. Editorial Acen

Algú ha comés un error irreparable. De fet, se n’ha comès més d’un. El primer, entrar a la casa equivocada. El segon, assassinar l’home equivocat. El tercer, encarregar la investigació a Pulgas i Jaco. Seran capaços aquest parell de trobar l’assassí a temps? El més probable és que no…

Llibre qué ha muerto quién - Elizabeth ZoritaVeïns

Àngel Burgas, Ignasi Blanch i Anna Aparicio. Babulinka Books

Una nena i un nen viuen en un llibre. Ella, a la pàgina dreta, ell a l’esquerra. Cadascú viu feliç, creant el seu món. Però què passa, si un dia, un d’ells s’aventura a entrar a la pàgina de l’altre? Aquest serà el punt d’inflexió, l’inici d’una batalla de color i espai. Després de la batalla, despertaran a la pàgina de l’altre, descobrint així que hi ha molts colors des dels quals observar la vida.
I si al final resultés que dibuixant plegats la vida fos més bella? Un àlbum fet a 4 mans, dos il·lustradors fent un exercici de creativitat i generositat compartida dibuixant junts  en un únic full. Una petita joia coronada amb un magnífic text a càrrec d’Àngel Burgas. Un llibre per reflexionar sobre què significa compartir.

Llibres Veins - Ignasi Blanch