Alba Salas Espies, la recerca de la salut i bellesa integral femenina

Ginecòloga amb màster universitari en Medicina Estètica per la Universitat Complutense de Madrid, amb especialització de postgrau en Ginecologia Estètica i Regenerativa per la Universitat de Barcelona, Alba Salas Espies arriba a Dermandtek per ajudar les dones a trobar un equilibri entre salut i bellesa, tant física com emocional.

Fotos: César De Pablos
Vostè ha fet carrera a Madrid i Barcelona en els camps de la Ginecologia Regenerativa, Funcional i Estètica així com el de la Medicina Estètica amb tractaments facials i corporals. Per què va escollir Andorra?

He trobat una necessitat en les pacients del país que buscaven una atenció mèdica especialitzada en aquesta àrea, per a poder trobar solucions a aquestes patologies o condicions sense que s’hagin de desplaçar a Barcelona. Aquesta situació m’ha fet pensar en la possibilitat de desenvolupar l’àrea de Ginecologia Regenerativa, Funcional i Estètica a Andorra de la mà de Dermandtek.

Dermandtek obre la porta a la seva primera experiència com a metgessa al nostre país. Quines són les seves primeres valoracions?

El més important és que Dermandtek és un centre amb un equip multidisciplinari i d’alt nivell, amb instal·lacions i tecnologia de primera categoria que em permetrà desenvolupar el meu exercici professional de la millor manera. El nostre objectiu és esdevenir un centre de referència al país quant a la cura de la salut i la bellesa integral de la dona.

En el context de la filosofia de la salut i la bellesa integral femenina, com s’entrellaça l’estètica ginecològica i regenerativa amb la salut?

La ginecologia estètica i regenerativa contempla tractaments relacionats amb la salut íntima femenina. Existeixen condicions o patologies que poden afectar la qualitat de vida de la dona, sobretot en l’àmbit sexual, com ara la incontinència d’esforç i l’atròfia vaginal (sequedat producte de la menopausa). Per altra banda, tenim la possibilitat de millorar l’aspecte i estètica dels genitals externs, per contribuir a augmentar la qualitat de vida de la pacient, la seva confiança i autoestima. Al final, sentir-se bé amb si mateixa i tenir un complet estat de benestar es tradueix en salut.

Quines són les afeccions més freqüents que requereixen la seva intervenció com a especialista en Ginecologia Regenerativa, Funcional i Estètica? Quin és el perfil de pacient?

Tracto tant pacients joves com d’edat avançada, ja que el part, menopausa, alteracions hormonals, tractaments oncològics o l’envelliment fisiològic poden causar canvis en el teixit de la vagina i la vulva. Les afeccions més freqüents solen ser atròfia vaginal o síndrome genitourinària de la menopausa, incontinència urinària d’esforç i hiperlaxitud vaginal, que es tracten amb làser vaginal. També hi ha altres condicions com ara la hiperpigmentació de genitals, que corregim amb l’ús de pílings per aclarir la zona íntima, i la hipotròfia de llavis majors, que es tracta amb farciment d’àcid hialurònic específic per a la zona genital, que ens permet aconseguir una millora estètica.

Dra. ALBA SALAS ESPIES

  • Metgessa especialista en Ginecologia
  • Màster universitari en Medicina Estètica
  • Postgrau en Ginecologia Estètica i Regenerativa
  • Especialista en làser mèdic ginecològic i general
Aquesta especialitat ha guanyat molta rellevància en els últims anys. Per què?

Durant els últims anys ha augmentat la demanda d’aquests tractaments perquè permeten millorar la salut íntima femenina amb teràpia regenerativa, amb tractaments no invasius que es realitzen en consulta i sense necessitat de recuperació. L’evolució de la ginecologia ha permès desenvolupar noves tecnologies i teràpies alternatives, amb evidència científica que demostren l’eficàcia i seguretat d’aquests tractaments regeneratius. És important que les dones sàpiguen que no estan soles en aquest procés

Precisament, quan a tractaments específics i efectius, cal destacar el làser CO2, amb el qual vostè tracta pacients amb atròfia vaginal. En què consisteix aquest tractament?

Consisteix en regenerar el teixit de la vagina, augmentant la producció de col·lagen i elastina mitjançant un estímul tèrmic que millorarà la qualitat del teixit, el gruix i l’elasticitat, de manera que els símptomes relacionats amb l’atròfia vaginal, com ara la sequedat i el dolor en mantenir relacions sexuals, es redueixin considerablement. És un tractament ambulatori, de consulta i indolor.

Entenc que la seva incorporació a Dermantek també li permetrà realitzar tractaments estètics facials i corporals.

A banda dels tractaments orientats a la Ginecologia Regenerativa, Funcional i Estètica també realitzarem tractaments de Medicina Estètica Facial i Corporal. Entre els facials, cal mencionar l’aplicació de toxina botulínica per al tractament d’arrugues dinàmiques; harmonització facial amb àcid hialurònic, entre els quals hi ha el farciment de llavis, farciment d’ulleres, projecció de pòmuls, augment de mentó i marcatge mandibular; la mesoteràpia facial amb vitamines i hidratació per millorar la qualitat de la pell, i pílings químics per a unificar el to de la pell i tractar el fotoenvelliment.

I de corporals?

Quant als tractaments corporals, hi aplicarem carboxiteràpia, que afavoreix l’oxigenació de la pell mitjançant l’aplicació de CO2 per sota del teixit; mesoteràpia, que ajuda a combatre la cel·lulitis i afavoreix el rejoveniment de la pell, així com altres tractaments en cooperació amb l’àrea d’estètica no mèdica de Dermandtek.

La naturalitat és un valor que cada vegada més busquen els pacients de medicina estètica. Des de la seva perspectiva, és aquest un valor a tenir en compte?

Sens dubte. La naturalitat és fonamental i prioritària a l’hora de fer un tractament estètic, en especial quan es tracta d’aconseguir una harmonia facial i corporal. És per això que faig una valoració i diagnòstic personalitzats segons les necessitats de cada pacient, ja que s’han de tenir en compte, per exemple, en el cas dels tractaments facials, trets com ara el tipus de pell, la forma de la cara, la mida del nas i els llavis, els angles facials, entre altres factors.

Què poden esperar els pacients d’Andorra de la Dra. Alba Salas Espies?

Comparteixo amb Dermandtek i el seu equip la filosofia de tractar el pacient amb honestedat, proximitat i des d’una perspectiva humana, en què la prioritat sigui escoltar-lo i oferir-lo la millor atenció mèdica i professional possibles. Això és fonamental en totes les especialitats, però crec que, en el cas de la Ginecologia Regenerativa, Funcional i Estètica, és vital perquè les pacients se sentin segures i sàpiguen que no estan soles.


DERMANDTEK · Avinguda Esteve Albert, 17. Local 2 · AD700 Escaldes-Engordany · +376 886 100