(+Fotos) L’artista Manuel Luna inaugura l’Ordino Jardins d’Art

El pintor sevillà ha aterrat al Principat com a convidat de luxe de la quarta edició de l’Ordino Jardins d’Art, trobada artística i cultural que dinamitzarà la parròquia des d’aquest divendres, dia 9, fins a l’11 de setembre.

Fotos: César De Pablos

Manuel Luna a La Buna

Avui, 9 de setembre, La Sala Buna va obrir les seves portes per acollir la mostra pictòrica del pintor andalús Manuel Luna, un dels exponents del Grup de Realisme Espanyol Contemporani (GRECO) i jurat convidat al concurs organitzat a l’Ordino Jardins d’Art, en què hi participen 18 artistes multidisciplinaris d’Andorra, França i Espanya.

Manuel Luna a La Buna amb Eva ChoyDiferents olis sobre tela, la majoria de mitjà i gran format, deixen en evidència el vessant més figuratiu, naturalista i imaginatiu de l’artista, que, a través de la seva obra, busca fer connexió amb les emocions de l’espectador mentre posa en relleu temes com ara la migració o la transició a l’adolescència. De fet, ‘L’obsessió d’Ícar’, la peça més famosa de l’exposició i que ensenya un nen cosint les seves pròpies ales davant la mirada atenta d’una gateta, és la viva mostra d’aquest joc que Luna fa amb el simbolisme.

Sala BunaEncantat amb Andorra

“Estic al·lucinant amb aquest lloc. M’encanta la gent. Aquest poble és com una maqueta de tren!”, expressava amb il·lusió l’artista que ha tingut la deferència de dedicar-nos alguns minuts per parlar de la seva estada a Ordino. Ens deia que, finalment, s’ha pogut treure l’espineta de visitar Andorra després que una gran nevada, quan tenia 19 anys, obligués que Luna es quedés a 8 quilòmetres de la nostra frontera. “L’art, al final, m’ha portat aquí. N’estic molt satisfet perquè cada visitant podrà conèixer el meu missatge i explorar l’interior d’allò que és humà a través de la simbologia”, ha explicat.

Manuel LunaA banda d’exposar els seus quadres, que es podran apreciar a La Buna fins al 30 de setembre, entre les 16 i les 19 hores, el pintor sevillà també oferirà un taller pràctic, tant per a artistes com per a alumnes, sobre la ‘Creativitat i realisme’. Serà una oportunitat única, afirma, de no només compartir els coneixements i descobriments de tota una vida, sinó també “d’evitar convertir-me en un ermità, ja que, en dedicar tant temps a la pintura a l’estudi, el contacte a la gent es va perdent”. Al cap i a la fi, “el fet de compartir aquest saber m’enriqueix a mi i a la resta, no només a l’hora de pintar sinó pel fet de descobrir noves maneres de veure la vida”.

Exposició de Manuel LunaUna aposta decidida

La coordinadora de l’Ordino Jardins d’Art, Rosa Mujal, ha mostrat la seva satisfacció amb la recuperació de l’activitat després de la pausa obligatòria per la pandèmia, especialment perquè, comptar amb artistes de prestigi com el Manuel Luna “dona més sentit” a la iniciativa que premia l’art contemporani i atansa les obres a tota la població.

Exposició a la Sala Buna

Mujal, que ha emfatitzat en les facilitats posades pel Comú d’Ordino i per l’artista convidat, ha indicat que enguany els visitants podran gaudir d’un mercat d’art, recorreguts artístics i un taller a plein air facilitat pel Museu Carmen Thyssen Andorra, al Prat del Call.

Gaudeix de totes les fotos d’aquest esdeveniment aquí:

L’artista Manuel Luna inaugura l’Ordino Jardins d’Art