Joan Rossel, un lluitador al capdavant de ‘Hi Arribarem’

Joan Rossel és l’ànima mater i president de l’associació Hi Arribarem i, a més a més, un rotarià compromès, que durant mesos ha estat lluitant perquè aquest dinar solidari fos un esdeveniment a l’alçada de les circumstàncies. Rosell ha aconseguit la donació d’importantíssims lots de begudes perquè els assistents a l’acte del dinar poguessin gaudir d’un record entranyable. I, com no podia ser d’una altra manera, per intentar recaptar el màxim possible per a l’associació que presideix. El president també va respondre a preguntes de Dona Secret.

En què consisteix aquest dinar i quin és el seu objectiu?

Hem muntat aquesta acció pensant que vingui el màxim de gent per poder col·laborar amb ‘Hi Arribarem’ i es tracta de comprar una butlleta de 30 o 60 euros. Enguany tenim l’al·licient que sortejarem vins prestigiosos de 1978, de 1980 o un brandy del 1955, que han aportat persones de manera altruista, després de dedicar tres mesos a demanar a tothom la seva col·laboració. Sens dubte, una feina feixuga per a poder aconseguir uns lots de qualitat i que la rifa satisfaci tothom.

Joan Rossel a la rifa solidària de Rotary Club
Foto: Nelly Dedea
Podem dir que Andorra és solidària?

Andorra, no només és un país solidari, sinó que també aporta molts voluntaris a l’associació. Òbviament, el que costa més és començar, però una vegada el proven ja s’enganxen perquè s’ho passen bé i no suposa un esforç tan important; per això, molta gent repeteix.

Quin és el retorn que comporta ajudar aquestes persones?

És indescriptible, ajudar als que ho necessiten t’omple de joia, de satisfacció, ajuda a descarregar l’estrès de la feina i, després d’unes hores a l’associació, surts amb energies renovades. La generositat d’aquestes persones, que són molt agraïdes i t’ho compensen amb abraçades, somriures i crits d’alegria, és una sensació indescriptible. En definitiva, aquestes persones t’ensenyen a conèixer-te a tu mateix i et fan reflexionar sobre el que és important a la vida.

Quina quantitat espereu recaptar i quines són les referències més importants que rifeu?

L’objectiu és poder comprar una de les cadires amb les quals portem a la muntanya les persones amb diversitat funcional. Aquestes cadires valen més de sis mil euros, ja que van assistides elèctricament i la idea és poder sufragar el cost d’una d’aquestes cadires amb el dinar que realitzem avui.

Entre les ampolles que rifarem es troba un Chateau Lafite Rothschild 1980 Pauillac, un brandy del 1955, un Marques de Riscal del 1978, un Gervei Chambertin del 1997 i un altre del 1998, entre moltes altres de gran qualitat. Totes donades per particulars per ajudar a ‘Hi Arribarem’, ja que s’identifiquen amb la tasca que realitzem.

Joan Rossel cap d'"Hi Arribarem"
Foto: Nelly Dedea
Què demanaria als andorrans, a partir d’aquest moment?

Que entrin a la pàgina web de l’associació: www.hiarribarem.com, que  coneguin la tasca que estem fent i que no dubtin en contactar per a fer una sortida amb nosaltres, encara que sigui només per observar el que fem; ja que estic segur que, quan vegin com gaudim del moment i com ens divertim, segur que s’hi voldran afegir perquè ajudar als altres és molt gratificant.

Tothom es pot implicar?

Sens dubte, tothom es pot implicar, grans o petits, ja que aquests últims connecten millor amb les persones amb diversitat funcional. També hi ha els pares que volen educar als seus fills des del vessant que puguin veure que hi ha gent que és diferent i aquesta diversitat aporta molta riquesa a tothom.