Joan Vall, joventut i maduresa com a claus de l’èxit personal

Obligat a madurar de cop, per la prematura mort del seu pare, Joan Vall s’ha sabut reposar d’una sentida pèrdua. Des de fa aproximadament dos anys, dirigeix la ferreteria Outlet Industrial, la qual vol convertir, en un futur, en una empresa de referència al seu sector.

Fotos: Reinaldo Márquez
Des d’un primer moment, t’has mostrat com a una persona jove, dinàmica i activa, amb passió pels esports com ara el bàsquet, la conducció de vehicles tot terreny, fins i tot, una mica de paracaigudisme. Com compagines aquesta passió per l’activitat física amb la responsabilitat de tirar cap endavant un negoci com la Ferreteria Outlet Industrial?

Des de ben petits, a casa ens han ensenyat els valors de l’esport. El bàsquet em va permetre aprendre el que significa el treball en equip, cosa que es pot extrapolar a l’empresa, ja que cada persona és un element indispensable perquè tot funcioni de la millor de les maneres.

D’altra banda, l’esport individual aporta el coneixement d’un mateix, esborrant els límits i superant-te cada dia, sortint de la zona de confort i creixent diàriament per ser una millor persona i un millor professional. Crec que l’esport és necessari per a desconnectar, ja que, la pressió i l’estrès diari, s’han d’alliberar d’alguna manera.

Quan vas assumir aquest rol i quina va ser la motivació per a agafar les regnes d’aquesta empresa?

Antigament, a l’empresa familiar, MESA, disposàvem de material de ferreteria, a banda del material de la construcció, que és un dels pilars fonamentals de l’empresa. Al llarg dels anys, l’empresa va créixer focalitzant-se més en els materials i peces de bany i en diferents tipus de rajoles.

“Els objectius de cara al futur són fer d’Outlet Industrial la ferreteria de referència a Andorra”

Fa un parell d’anys, en honor als nostres inicis, vam pensar que la venda i el lloguer de maquinària industrial, nova i de segona mà, seria un gran servei a oferir, ja que en el país no hi ha ningú que doni aquest tipus d’oferta. Com tots els inicis, no va ser una tasca fàcil, però estem molt orgullosos del camí que hem recorregut, dels resultats obtinguts i de la confiança i satisfacció que mostra la gent envers l’equip d’Outlet Industrial.

Com vas compaginar la vida empresarial amb els estudis?

La creació de l’empresa Outlet Industrial va arribar en un moment molt idoni, ja que havia finalitzat els meus estudis i va sorgir aquest repte professional, que és un dels projectes més macos dels quals he format part. Veure’l créixer des del principi ens ha omplert d’il·lusió.

Quin és el repte o l’obstacle més significatiu que has hagut de superar al llarg de la teva trajectòria com a director de la Ferreteria Outlet Industrial?

Lògicament, l’obstacle més significatiu que hem hagut de superar, ha sigut la pandèmia de la Covid-19, com és el cas de moltes empreses del Principat. No obstant això, aquesta situació també ens ha fet més forts i ens ha unit amb un objectiu comú, el d’oferir el millor producte al millor preu, abastint tant empreses com a particulars.

Malauradament, la mort del teu pare és quelcom que també has hagut de suportar. En algun moment això ha comportat un problema per a assolir les teves metes personals?

La mort del meu pare ha sigut un fet que va marcar a tota la família. Créixer sense la figura paterna ha significat un buit molt gran. La mare ha hagut de fer de figura materna i paterna al mateix temps, cap a mi i els meus dos germans, vetllant sempre per nosaltres, recolzant-nos en els moments més difícils i guiant-nos cap al bon camí.

 

“Tinc la mare més valenta del món, ja que ha sabut afrontar el repte de portar tres empreses, ella sola i d’un dia per l’altre”

Tinc la mare més valenta del món, ja que ha sabut afrontar el repte de portar tres empreses, ella sola i d’un dia per l’altre, compaginant família, empresa i vida personal. Per a mi, el meu pare sempre ha sigut un referent, m’agradaria poder seguir els seus passos i que, des d’allà on sigui, estigui molt orgullós de mi.

Pel que fa als objectius professionals, quin és el següent pas?

Els objectius de cara al futur són fer d’Outlet Industrial la ferreteria de referència a Andorra, amb els millors materials i maquinària del mercat, al millor preu i el millor servei.

Continues essent molt jove, sents que has cobert totes les teves expectatives o que encara tens coses per fer?

Sóc una persona molt ambiciosa, i determinada, i tinc molts reptes amb ment que m’agradaria fer realitat. No sóc una persona conformista i m’agrada lluitar per fer realitat els meus somnis.

Si no haguessis assumit el repte de portar la Ferreteria Outlet Industrial, què t’agradaria haver fet?

Des de ben petit ja m’agradava comprar i vendre. La veritat és que estaria fent el mateix que estic fent ara, ja que l’Outlet Industrial és un projecte vocacional, i no hi ha res com la il·lusió diària de despertar-te amb ganes d’anar a treballar i fer el que més t’agrada, tenint com a recompensa la satisfacció dels clients amb el servei ofert.