Llibres del mes de febrer: la nostra selecció de lectures recomanades

Els llibres són una finestra a un nou món, on el coneixement i la narrativa conviuen en harmonia. Avui et presentem les nostres lectures recomanades, perquè les gaudeixis aquest mes.

Memòries · Òscar Ribas Reig
Editat per la Fundació Julià Reig i Premsa Andorrana SA

Òscar Ribas va ser quatre vegades Cap de Govern d’Andorra. Va néixer el 26 d’octubre de 1936. Va ser el primer polític andorrà, que es va atrevir a donar un discurs en català, davant l’ONU l’any 1993. Va defensar la llengua i la cultura catalana. Abans de la seva defunció, el 18 de desembre de 2020, va escriure les seves memòries, que descriuen el seu pas per la infància, la sindicatura de Julià Reig Ribó, les seves responsabilitats com a polític i com a Cap de Govern d’Andorra. Dedica un extens capítul en el que expressa el seu posicionament polític i la seva filosofia de vida.

“Vaig entrar en política sabent que pagaria un preu elevat i continuo pensant que és millor haver-lo pagat que haver viscut tota la vida a la defensiva”.

“El meu primer error en política va ser no encertar en els tempos en què calia implementar decisions”.

El pes de la memòria · Xavier Moya
Edicions Columna S.A

Una novel·la contemporània de 304 pàgines. Un viatge a la recerca del passat, que haurà d’enfrontar el protagonista d’aquesta història, Goyo, amb les veritats de la seva vida i la de la seva família. Un viatge, que no només serà físic, sinó també emocional, que ho portarà a descobrir els pitjors secrets del seu passat i present, així com conèixer tota la veritat sobre el seu pare i també sobre ell mateix.

Viatge universal pel Pirineu. Si la muntanya fos el món… · Per terres de l’Alt Urgell
Joan Obiols Puigpinós · Editorial Andorra i edicions Salòria

És el dècim i últim volum de la col·lecció Viatge Universal pel Pirineu, escrita per Joan Obiols. En aquesta ocasió recorre l’Alt Urgell, la comarca on l’autor posa punt final a aquest ambiciós projecte literari d’unes 2.000 pàgines i 10 volums. La seva obra, que consta de 10 volums, ofereix una visió personal i contemporània de la muntanya, a través de personatges únics i irrepetibles.

Joan Obiols Puigpinós és llicenciat en història i mestre de català, professor i tècnic de turisme rural, humanista, escriptor i membre de diverses entitats i col·lectius pirinencs.

El museu de l’elefant · Joan Peruga · Editorial Andorra

A l’emoció i la ironia de les novel·les anteriors de Joan Peruga, ara se suma una trama cinematogràfica amb personatges fascinants, que incorren en intenses batalles personals i en un escenari canviant.  El museu de l’elefant és una obra que fa que el lector miri amb un ull el seu interior i amb l’altre el país que l’envolta.

El Gran Museu Areny de Ciències Naturals era l’obra que el Dr. Pau Xavier d’Areny-Plandolit havia preparat de manera obsessiva, a casa dels seus avantpassats d’Ordino, a la República d’Andorra. L’elefanta Júlia pujava per ser-ne la vedet, però algú la fa desaparèixer misteriosament al Passeig de la Seu d’Urgell. El Pau Xavier, amb l’ajut del Mariano, un anarquista aragonès, haurà de trobar-la enmig d’una Andorra en transformació. Un país nou on comença a regnar el poder omnipresent del Benefactor Altruista, l’amo de l’empresa concessionària de l’electricitat, al qual els andorrans hauran d’enfrontar-se si volen preservar la seva llibertat.