Llibres del mes de gener: la nostra selecció de lectures recomanades

Els llibres són una finestra a un nou món, on el coneixement i la narrativa conviuen en harmonia. Avui et presentem les nostres lectures recomanades, perquè les gaudeixis aquest mes.

El fill del xofer. Els fills secrets del poder: ascens i caiguda d’Alfons Quintà

Jordi Amat · Editorial: Edicions 62

És un relat magistral de periodisme testimonial, que mostra com funcionen les clavegueres del poder a Catalunya. Arran de la figura fosca i perversa d’Alfons Quintà (Figueres 1943-Barcelona 2016) -periodista, advocat, oficial de la Marina Mercant i jutge, que el 19 de desembre de 2016 va assassinar a la seva dona i després es va suïcidar amb una escopeta de caça-, Jordi Amat, serà l’encarregat de fer una reflexió sobre el poder en forma de narració per a mostrar com darrere de la seva carrera periodística, Quintà, oculta una trajectòria fosca plena de xantatges, persecucions sexuals, abusos d’autoritat i tripijocs varis.

La resistència íntima

Josep Maria Esquirol · Editorial: Quaderns Crema

Es tracta d’un assaig que estudia, en profunditat, la condició humana. Josep María Esquirol, mostra de quina manera l’autèntica cura d’un mateix ofereix llum i calor als qui són a prop, protegint-los i servint-los de guia en el camí. “Resistència íntima és el nom d’una experiència, pròpia de la comarca de la proximitat; comarca que no és visita un sol dia, sinó habitual estada. Però avui costa quedar-se en ella. La proximitat no es mesura en metres, ni tampoc en centímetres. El seu oposat no és la llunyania sinó, més aviat, la ubiqua monocromia del món tecnificat”.

Rey Blanco

Juan Gomez – Jurado · Editorial: Ediciones B

El Rey Blanco és la novel·la més esperada de l’any i un dels best seller d’aquest 2020. Fa més de 105 setmanes que està en la llista dels llibres més venuts a Espanya, un autèntic fenomen editorial. El Rey Blanco és el tercer llibre de la trilogia de Juan Gómez Jurado. Fa dotze anys que Juan Gómez-Jurado va començar a teixir la història de la gran Antonia Scott i de l’agent Jon Gutiérrez. L’inspector Jon Gutiérrez és segrestat, sense que Scott pugui evitar-lo. A partir d’aquest moment, el relat es converteix en una carrera contra el temps per a resoldre una sèrie d’assassinats, mentre els protagonistes intenten impedir una conspiració en contra seva i aconsegueixen portar davant la justícia el responsable final. Espero que no t’hagis oblidat de mi. Juguem? Quan Antonia Scott rep aquest missatge, sap molt bé qui li ho envia. També sap que aquest joc és gairebé impossible de guanyar. Però a l’Antonia no li agrada perdre. El final és només el principi.

El lenguaje oculto de los libros

Alfonso del Rio · Editorial: Destino

Es tracta d’una història que es mou entre Oxford i Bilbao, al llarg de més de trenta anys, i en la qual tots els personatges estan connectats per un misteri que va ser enterrat, però que només podrà revelar-lo qui aconsegueixi desxifrar el llenguatge ocult. Gabriel de la Sota, escriptor i professor en la Universitat d’Oxford, és l’hereu d’una de les majors fortunes biscaïnes, propietària d’una gran empresa siderúrgica. Algú tenebrós ha descobert un fosc secret del seu passat i està disposat a tot per a enfonsar-lo. C. S. Lewis i J. R. R. Tolkien, els seus millors amics, l’acompanyaran incondicionalment per a crear la millor història mai escrita.