Llibres del mes de juliol: les últimes novetats

Els llibres són una finestra a un nou món, on el coneixement i la narrativa conviuen en harmonia. Avui et presentem les nostres lectures recomanades, perquè les gaudeixis aquest mes.

EL LLARG CAMINAR D’UN HOME BO

Antoni Morell | Pròleg de Joan Rigol i Òscar Ribas | Anem Editors

Es tracta d’un nou llibre que recull converses entre el copríncep episcopal d’Andorra, Martí Alanis i el talentós escriptor andorrà, Antoni Morell. Diàlegs, que permeten conèixer en major profunditat a un personatge llegendari, que va dirigir l’església d’Urgell i el coprincipat d’Andorra durant els anys 1971-2003. Relats que conviden a la reflexió i evoquen a conservar la memòria i el seu nom. L’obra compta amb pròleg de Joan Rigol i anotacions d’Òscar Ribas.

«Cal llegir el llibre que versa sobre una personalitat històrica, definitiva, de la contemporaneïtat andorrana», Joan Rigol.

«Joan Martí Alanis es va comprometre públicament a retornar la sobirania al poble andorrà quan aquest la reclamés, i ho va complir», Òscar Ribas.

El llarg caminar d'un home bo
QUARANTA-TRES ANYS A LA SANITAT D’ANDORRA

Aurora Casadeval | Anem Editors

Un commovedor llibre, que recull les vivències professionals i personals de més de quatre dècades, d’Aurora Casadevall. Un personatge vinculat a la sanitat andorrana. Durant més de quaranta anys ha exercit com a llevadora i infermera. El llibre mostra el recorregut i l’evolució del sistema de salut d’Andorra, des de les antigues clíniques Vilanova, Santa Coloma i Meritxell, fins al nou Hospital. També es fa esment del SAAS, la primera llei de sanitat, els primers passos del Col·legi d’Infermeres i Llevadores i els moments més tràgics del passat recent d’Andorra, com els aiguats del 1982 o l’accident del Monsa.

Quaranta-tres anys a la sanitat d’Andorra

HISTÒRIES DE FRONTERA

Josep Clarà | Editorial Gavarres

Un llibre que posa en relleu la importància de la frontera com a refugi en èpoques conflictives i emigracions polítiques, com a territori privilegiat d’activitats clandestines, com a parany per a deixar la vida, com a lloc de control governatiu i militar, per a garantir la defensa del territori davant enemics eventuals o com a espai on els drets humans no són respectats. Es tracta d’un mateix espai, que comparteix diferents escenaris i que reuneix almenys 74 narracions amb històries diverses, episodis de la vida econòmica, religiosa i social de les poblacions que es van assentar.

Històries de frontera

UN MAR DE SECRETS

Albert Ginestà | Editorial Límits

Es tracta d’una novel·la intrigant escrita per Albert Ginestà en un llenguatge cinematogràfic. I qui no amaga secrets? Estem envoltats de secrets en tots els àmbits. Els secrets amagats en aquest llibre els revelaràs tu, però existeix una regla: quan els trobis, no has d’explicar-los a ningú.

L’autor d’aquest llibre és Albert Ginestà, nascut a Barcelona l’any 1959. Als 24 anys va fugir de la ciutat i va fixar la seva residència a Andorra. En l’actualitat, reparteix la seva activitat entre la didàctica de la música, la composició i l’escriptura.

Un mar de secrets

LA VEU DE LES OMBRES

Hardinge, Frances | Editorial Bambú

Una novel·la plena de misteri i acció. És la història d’una noia amb cor d’os. Els esperits busquen nous llocs per a refugiar-se. Algunes persones amb espai dins del seu propi cos acullen aquests esperits errants. Una noia molt jove lluita per a defensar-se d’aquests fantasmes i esperits, que intenten posseir-la a les nits. Fins que un dia, un terrible fet li fa baixar la guàrdia i, els esperits als quals tant li temia, l’aguaiten.

La veu de les ombres