Llibres del mes de desembre: les últimes novetats

Els llibres són una finestra a un nou món, on el coneixement i la narrativa conviuen en harmonia. Avui et presentem les nostres lectures recomanades, perquè les gaudeixis aquest mes.

Un tomb per Andorra a través de la seva història · Pere Moles Aristot

 Si vols conèixer algunes pinzellades de la història del Principat, aquesta és la teva oportunitat. Un tomb per Andorra és un petit llibre il·lustrat per l’autor, que recorre la història del país, des de l’arribada de Carlemany, mitjançant breus relats, molt fàcils de comprendre.

L’obra literària va ser concebuda per l’autor durant el confinament. Per a la seva realització va rebre la col·laboració dels seus nets, que van ser els encarregats de verificar algunes dates i esdeveniments per internet. Per cada llibre venut, Pere Moles Sans donarà 2 € al fons solidari del Govern per a la lluita contra la Covid-19.

Et menjadé! · Jean Marc Derouen· Editorial KOKINOS

Un llibre amb el qual segur que et divertiràs i en el qual el llop dolent et sorprendrà. Et menjadé relata la història d’un llop dolent i molt famolenc, que parla de forma molt rara, i espera en el bosc a què aparegui un deliciós aperitiu, però els seus plans canvien quan es troba amb un parell de conills molt llestos que li treuen un pèl que té a la llengua i li fan perdre les ganes de menjar carn.

Un dels conills descobreix que el llop parla malament pel pèl que té en la seva llengua. És així que promet extraure-li-ho i amb aquell ardit escapa. L’altre conill l’enganya ensenyant-li al seu company a caçar bé. El llop finalment s’equivoca, ataca a un ós, i en la seva fugida cau i perd les dents. Així que el llop es torna vegetarià!

El perfum· Patrick Süskind· Traducció Judith Vilar· Editorial: Amsterdam

Un clàssic de tots els temps que continua fascinant i sorprenent els lectors. S’ha convertit en una de les millors novel·les europees, que relata la història d’un dels homes més abominables del segle XVIII, Jean-Baptiste Grenouille, perfumista i assassí de noies. La vida de Grenouille està marcada per la seva innata capacitat de captar totes les olors i l’obsessió de posseir l’essència de les olors més exquisides.

Orfe i abandonat, creix embadalit amb les aromes. Treballa d’aprenent d’un cèlebre perfumista parisenc que li ensenya el noble art de mesclar olis i herbes exquisides. Grenouille es transforma en un ésser insaciable, que l’única cosa que li interessa és aconseguir la fórmula més poderosa que mai ha existit. Un perfum que sigui capaç de provocar el desig de qualsevol persona. Per a aconseguir-ho recorre a mètodes molt desopilats.

Vive como un mendigo, baila como un rey· Ignatius Farray· Editorial Temas de Hoy

Memòries, teoria de l’humor, il·lustracions i documents, s’entremesclen per a donar forma a un llibre absolut. Diuen els rumors que Viu com un captaire, balla com un rei pot definir-se com un viatge cap  esbojarrat de l’Ignatius Farray. Un recorregut tan improbable com real, des d’una sala de catequesi, a Tenerife, fins als escenaris i platós de Madrid, amb escales a Londres i Móstoles. Un llibre que narra les memòries del veritable rei de l’humor a Espanya.