Llibres del mes de setembre: les últimes novetats

Els llibres són una finestra a un nou món, on el coneixement i la narrativa conviuen en harmonia. Avui et presentem les nostres lectures recomanades, perquè les gaudeixis aquest mes.

Joies de la fauna andorrana
Mario Chimenea | Fundació Bomosa

Un excel·lent llibre per a conèixer en profunditat el patrimoni natural del nostre país. Es tracta d’una nova publicació, que recull les espècies més importants de la fauna andorrana. A través d’imatges, llegendes, curiositats i explicacions mitològiques, quaranta espècies d’animals són descrites per Mario Chimenea. Una publicació, que recopila les publicacions del biòleg i autor d’aquesta publicació, entre els mesos de març del 2017 i de juny de 2019, en diferents mitjans de comunicació, adaptant la redacció perquè resulti més atractiva al públic en general. Aquesta edició de ‘Joies de la fauna andorrana’ té una fi solidària: aportar els diners recaptats als projectes socials desenvolupats per la Fundació Bomosa, que donen suport als animals més vulnerables d’Andorra.

 

Descobrim L’Arquitectura
Eduard Altarriba i Berta Bardí Milá |Editorial Joventut

Una meravellosa publicació que et permetrà fer un viatge en el temps i descobrir de quina forma les civilitzacions han abordat la construcció, al llarg de la història. Qui va construir les primeres cases? Com se sosté una cúpula? Des de quan s’utilitza el formigó? Totes les respostes a aquestes preguntes les trobaràs aquí. Un llibre mitjançant el qual podràs conèixer les edificacions més antigues i les més actuals que t’envolten. Aquesta publicació compta amb diverses il·lustracions, que t’introduiran en el món de l’arquitectura. Igual que coneixeràs l’evolució dels materials de construcció, des del fang i la palla, fins a l’acer i el formigó armat.

El primer Capità
Enric Calpena |Editorial: Edicions 62

El somni d’un home que es va convertir en una aventura col·lectiva apassionant.
Una novel·la que recull una de les històries més emblemàtiques de Catalunya, el naixement del Barça i un dels personatges més destacats en la seva creació, Hans Gamper. La història del jove suís, Hans Gamper, futbolista entusiasta i apassionat per l’esport. Cap a l’any 1899, el Foot-*Ball Club Barcelona queda constituït. Un espai considerat més que un club, un lloc on es valora la llibertat i la democràcia, un espai d’esperit divers i cívic. Un club que representa somnis, il·lusions, crispacions i decepcions de tot un país.

Sense el dolor no hauríem estimat
Joan Margarit |Editorial Proa

 Es tracta d’una antologia personal de l’autor Joan Margarit. «Des de la joventut ha estat per a mi una pràctica habitual compondre les meves pròpies antologies dels poetes que admirava… Ara m’he proposat afegir –feta per mi mateix– l’antologia més difícil, la de la meva pròpia obra, ara que, als meus 82 anys, ja no li deuen quedar gaires incorporacions futures. És la primera vegada que ho faig, sense que el sentiment que m’empeny sigui, ni d’admiració ni de necessitat de consol. És un sentiment més personal i rude: alguna cosa semblant a mirar-me al mirall…» (De l’epíleg de Joan Margarit.).