BOMOSA Fundació va presentar ‘Les joies de la fauna d’Andorra’

En un acte celebrat al Parc Central d’Andorra la Vella, BOMOSA Fundació i el biòleg Mario Chimenea van presentar el llibre ‘Les joies de la fauna d’Andorra’, un recopilatori actualitzat de les publicacions científiques del biòleg.

Fotos: César Vidal

Llibre de la fauna presentat per BOMOSA

Fent servir un discurs més planer i divertit, el biòleg Mario Chimenea va deixar de banda –una mica– les formalitats del llenguatge científic per a presentar ‘Les joies de la fauna d’Andorra’, un llibre que engloba diferents publicacions de la seva autoria i posa en relleu les especificitats de 40 espècies d’animals, per “poder presumir d’un país únic en diversitat i especies i, sobretot, obrir els ulls dels lectors, perquè puguin veure l’entorn que ens envolta amb una perspectiva ecologista i natural, deixant-se sorprendre”.

Sílvia Calvó ministra de Medi Ambient

L’exalcalde de La Seu d’Urgell, Albert Batalla, va fer d’amfitrió de l’acte de presentació, que va comptar amb el suport institucional de la ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, i de l’ambaixador d’Espanya a Andorra, Àngel Ros. Tots dos es van mostrar molt satisfets amb el text ideat per Chimenea, en especial la ministra, qui va destacar que “som un país conscient del fet que la natura i els paisatges són el nostre actiu principal, sigui de cara al turisme com per la qualitat de vida dels que vivim aquí. El nostre patrimoni natural mereix ser més conegut, protegit i valorat”.

Turi Mora i Àngel Ros

Mario Chimenea treballa a l’Ambaixada d’Espanya a Andorra, motiu pel qual l’ambaixador Àngel Ros va mostrar el seu suport a l’autor de l’obra. En aquest sentit, el representant diplomàtic va puntualitzar que “hi ha dues característiques que marcaran aquest segle: la sensibilitat mediambiental i la lluita contra el canvi climàtic que amenaça la biodiversitat, i aquest llibre s’emmarca en la difusió del coneixement del medi i, de les aus en particular, via imprescindible per respectar el medi ambient”.

Signatura de llibres de Mario Chimenea

Turi Mora, en el seu rol com a fundador i representant de BOMOSA, va ressaltar que “des de BOMOSA, tant la part empresarial com social i filantròpica, hem impulsat i recolzat projectes que aporten valor afegit al país, especialment, pensant en la protecció de les persones, els animals i el medi ambient”, perquè “volem contribuir a fer d’Andorra un referent en aquests àmbits i ens fa molta il·lusió compartir valors i projectes que sumen en aquesta direcció”. En la mateixa línia, i com a part de la tasca solidària i de conscienciació que porta a terme BOMOSA Fundació, els beneficis obtinguts per la venda del llibre, que té un preu de 18 euros, es destinaran a programes per a la protecció de gossos vulnerables o sense llar del Principat d’Andorra.