Llibres del mes de setembre: la nostra selecció de lectures recomanades

Llibres del mes de setembre: la nostra selecció de lectures recomanades aquest estiu que no et pots perdre si t’agrada la bona lectura.

Perles de la nit. Poetes andalusines.

Diferents autors

Adesiara

Al llarg del temps, els qui han escrit la història de l’Àndalus no han deixat de meravellar-se de la instintiva genialitat dels andalusins en el conreu de la poesia àrab clàssica. A hores d’ara, però, no ens hauria de sorprendre gens que el focus més important d’irradiació de la cultura àrab a Occident durant segles donés una bona florada de poetes extraordinàries. En aquest llibre s’apleguen un bon grapat de les seves obres, editades en català. 

Perles de la nitÀnima. Una experiència insòlita

Wajdi Mouawad 

Periscopi

Quan en Wahhch Debch descobreix la seva dona assassinada, es queda paralitzat fins que, esperonat per l’abisme que s’ha obert a la seva memòria, es llança cap a una irracional cacera de l’home seguint l’olor sagrada, mil·lenària i animal de la sang vessada. Ànima és una novel·la molt bona! Profundament poètica i a estones filosòfica. Visceral, pertorbadora, ferotge i sensible, però amb l’accent posat, sobretot, en la violència i en la maldat presents en tot el llibre. 

ÀnimaUn mitjó diferent a cada peu. Dins d’un món màgic

Joan Calçotets

Piscina

És la història d’una noia alegre i d’un noi més apagat que es trobaran. Tenen alguna cosa en comú, però, i a la vegada cada un té una cosa que l’altre necessita, allò que sembla que estaven buscant, la cosa per la qual caminen. Un mitjó diferent a cada peu són dues narracions que esdevenen una. 

Un mitjó per a cada peuLa resistència íntima. Filosofia de la proximitat

Josep Maria Esquirol Calaf 

Quaderns Crema 

La resistència íntima és una reflexió atenta i profunda sobre la condició humana. L’autor ens mostra com la vertadera cura d’un mateix ofereix escalfor als que són a la vora, protegint-los i fent-los de guia en el camí. Hem de considerar resistència íntima com el nom d’una experiència, pròpia de la comarca de la proximitat; comarca que no és visita d’un dia, sinó estança habitual. Avui, romandre en aquesta comarca no és planer. La proximitat no es mesura en metres, ni en centímetres 

La resistència íntimaParaules que tu entendràs. Un retrat de convivència.

Xavier Bosch  

Columna Edicions 

Paraules que tu entendràs és un retrat esmolat de la convivència. Una novel·la que explora les relacions de parella, els secrets de cadascú i l’ús que fem de la veritat. Amb una combinació de tendresa i ironia, de nostàlgia i recerca constant de la bellesa, els personatges es mouen pels replecs de l’ànima, disposats a emocionar-nos. La Mara Lincoln, aventurera incansable, organitza viatges exclusius per als seus clients. El Xavi Vera, arquitecte d’èxit, rep l’encàrrec de dissenyar la casa de la seva vida. La parella es disposa a brindar per l’any nou en un hotel als Alps suïssos, amb els quatre amics de sempre. 

Paraules que tu entendràs