Llibres del mes de març: lectures per a alleujar l’estrés pel confinament

Els llibres són una finestra a un nou món, on el coneixement i la narrativa conviuen en harmonia. Avui et presentem les nostres lectures recomanades, perquè les gaudeixis aquest mes.

BOULDER

LA VIDA SOLITÀRIA D’UNA DONA CANVIA PER COMPLET EN REBRE UNA PROPOSTA

Eva Baltasar. Club Editor.

La protagonista és una dona que es guanya la vida com a cuinera a dalt d’un vaixell. Atreta per la solitud en la qual viu, es predisposa a conèixer altres dones fins que un dia és retinguda per una d’elles, que li proposa refer la seva vida per a abandonar la mar i viure en una casa entre quatre parets. Així, s’embarcarà en un procés per a concebre la seva maternitat a través de la gestació assistida.

Llibres BOULDERELS FILLS DELS MINERS D’ADRALL. UNA CRÓNICA D’ADRALL I D’ANDORRA A MITJAN SEGLE XX

Josefina Porras. Edicions Salòria

Una història de reivindicació i de lluita més enllà de les dificultats. Rafela, filla d’un treballador de la mina d’Adrall, relata els contratemps i adversitats que degueren afrontar moltes famílies que van arribar del Nord d’Espanya a treballar en les mines del Pirineu. Un testimoniatge de vida i superació que genera consciència col·lectiva.

ELS FILLS DELS MINERS D'ADRALLDE LA GOVERNANÇA D ‘UN PAÍS: CARTA OBERTA A ANTONI FITER I ROSSELL

L’EMPREMTA D’UN CLÀSSIC

Antoni Morell. Anem Assaig

Obra pòstuma del seu autor. Una llarga missiva que escriu Antoni Morell a Fiter i Rossell, que reflexiona sobre les màximes que conté el ‘Manual Digest’ del jurista d’Ordino. Una carta oberta on l’autor descriu el sistema de governabilitat d’Andorra en l’actualitat, les transformacions i l’evolució que ha anat patint en els últims anys.

DE LA GOVERNANÇA D 'UN PAÍS: CARTA OBERTA A ANTONI FITER I ROSSELLEL LLIBRE CATALÀ EN TEMPS DEL MODERNISME

Varis autors. Viena  

Un catàleg modernista de les exposicions que es realitzaran en els Museus de Sitges, a mitjans de març. L’obra recopila la creació artística dels temps moderns que han transformat la història de l’art al país.

EL LLIBRE CATALÀ EN TEMPS DEL MODERNISMEUN LUGAR LLAMADO ANTAÑO

«ANTAÑO ES UN LUGAR SITUADO EN EL CENTRO DEL UNIVERSO»

Olga Tokarczuk. Editorial Anagrama

Un poble mític de Polònia farcit d’històries i personatges excèntrics. Una rondalla que abasta des de primera guerra mundial fins als nostres dies. L’obra combina en el seu relat, realisme, màgia i realisme màgic. Reflecteix un segle d’història, període d’entre guerres, camps de concentració i l’encreuament de diverses generacions d’éssers humans que es troben mobilitzats per les mateixes passions, somnis, anhels i pors.

UN LUGAR LLAMADO ANTAÑO