Jordi París: “Park Piolets aposta per ser una porta oberta a la muntanya”

Per a Jordi París, director general de Park Piolets MountainHotel & Spa, la temporada d’hivern 20-21 és un període clau, no només pel que representa promoure el turisme segur en el marc d’una pandèmia, sinó per les importants reformes que l’hotel ha dut a terme per a garantir la millor experiència als seus visitants.

Fotos: Park Piolets MountainHotel & Spa
Comença una temporada d’hivern anhelada per tota la xarxa hotelera, com es prepara en aquest cas Park Piolets?

Ens preparem amb totes les mesures de seguretat per poder donar confiança als nostres clients i també a tot l’equip de persones que treballa a l’hotel. Volem que els nostres hostes puguin viure la mateixa experiència de qualitat que sempre ha caracteritzat Park Piolets MountainHotel & Spa, d’una forma segura i amb confiança.

Nou jardí a l'hotel Park Piolets
Arran de la pandèmia, ha canviat la vostra estratègia per atraure hostes? Penseu vendre Park Piolets com a un hotel “Covid-Free” o “Covid-Ready”?

La paraula més adient seria “Covid-Ready”, però vull fugir d’aquest terme que potser no està ben entès. La nostra estratègia és enfortir la proximitat amb els nostres clients a través de la confiança i la seguretat que li podem donar: som els mateixos de sempre i som una empresa segura i fiable.

“El Park Spa Mountain Wellness Club compta amb un sistema de tractament d’aigües únic a Europa”

I pel que fa a les mesures de seguretat, quines garanties tindran els visitants?

Paral·lelament a les mesures de seguretat que segueix Andorra com a país, nosaltres seguim tots els protocols recomanats pel Ministeri de Salut. A més a més, també col·laborem amb una empresa especialitzada en el tema, que ens assessora i supervisa el desenvolupament àgil del nostre pla de continuïtat en totes les àrees de l’hotel. Què fem amb aquest pla de continuïtat? Doncs extremar els tres pilars que ens permetran garantir la seguretat de les persones: distanciament social, promulgar l’ús de la mascareta i promoure el rentat de mans freqüent. Això és una màxima que ja compleixen els nostres treballadors i que també transmetrem als nostres hostes.

Espai exterior de l'hotel Park Piolets
Durant aquesta temporada prioritzeu les famílies o els esportistes de neu?

Busquem un punt mitjà. Tenim un públic molt important de famílies, però aquestes venen a gaudir de la muntanya, de la mateixa manera que tots els nostres hostes que fan servir l’hotel com a camp base per a les activitats de muntanya durant tot l’any. La nostra estratègia és continuar en aquesta línia.

Ja que remarca l’especificitat de Park Piolets com a hotel de muntanya, quines activitats oferiu per gaudir d’aquest paisatge tan idíl·lic?

Oferim totes les activitats de muntanya que es poden fer a l’entorn natural de Soldeu i Andorra en general, des de l’esquí en totes les seves modalitats fins a altres activitats de neu, com ara excursions en trineu, excursions amb raquetes, passejades, que són ideals per a tothom, en especial per a aquelles persones que no tenen experiència amb els esports de neu, però que volen gaudir dels magnífics paisatges d’Andorra i descobrir la oferta gastronòmica dels diferents locals de les estacions… La nostra idea és ser una porta oberta a la muntanya.

“Sempre hem apostat per una oferta gastronòmica variada i de qualitat”

Quins seran els principals serveis pels quals destacarà Park Piolets durant la temporada d’hivern 2020-2021?

El Park Spa Mountain Wellness Club, amb el suport de la interiorista Pilar Líbano, és un projecte que hem acabat enguany i ve a complementar la nostra estratègia de sostenibilitat i de seguretat als clients. Un gran exemple ho es el sistema de tractament d’aigües de les nostres piscines i jacuzzis és únic a Europa, i compta amb els últims avenços tècnics per garantir l’estalvi i la màxima qualitat de l’aigua, amb un sistema de filtratge regeneratiu amb sals naturals respectuós amb el medi ambient i amb moltes propietats pel cos humà per no tenir components químics. Aquesta és una de les apostes que hem volgut impulsar no només per a la seguretat dels nostres clients sinó també per a la preservació del nostre entorn natural… Hem fet un spa de muntanya que reflecteix la nostra filosofia de sostenibilitat.

L’altre projecte que hem acabat molt recentment ha estat la reforma exterior, amb la qual hem fet que la muntanya arribi fins a la porta de l’hotel. Hem reordenat els jardins frontals per crear un espai verd, un autèntic pulmó on el client es pugui sentir connectat a la muntanya. També hem afegit una extensió del restaurant KAO Soldeu, amb una terrassa, i una zona chill out on els nostres visitants poden prendre una copa, escoltar música…

La gastronomia és un altre dels vostres punts forts…

Nosaltres sempre hem apostat per la gastronomia… per una gastronomia variada i de qualitat. KAO Soldeu és un punt de referència de l’alta gastronomia xinesa. L’inici d’aquest matrimoni amb el xef Josep Maria Kao i la seva família, tant per la seva experiència i reputació, ha estat marcat per un bon enteniment.

Creiem que Andorra té una oferta culinària diversificada i d’alt nivell i, en el nostre cas, ens encabim en un espai que ningú més ha explorat; això ho hem d’enfortir al màxim per posicionar el KAO Soldeu en el lloc que es mereix… aquest és el nostre repte. D’altra banda, a l’hotel, ens caracteritzem per oferir, de la mà de l’escola d’hostaleria Hofmann de Barcelona, qualitat i varietat en el nostre restaurant 1817, que funciona com a bufet per a esmorzar i sopar.

A banda de garantir la seguretat dels hostes i dels vostres treballadors, quins són els vostres objectius econòmics i d’operativitat per aquest hivern?

L’hotel és un transatlàntic! (Riu). En l’àmbit dels negocis, Park Piolets és un transatlàntic que no es pot posar en marxa amb menys de 70 persones… Per mi, l’objectiu principal és que el client gaudeixi de la mateixa experiència agradable i plaent que ens ha caracteritzats sempre.