Judit Rodrigo, donant veu als murs

Amb només 25 anys, la Judit Rodrigo López ha creat la seva pròpia empresa en el ram de l’art: la pintura mural. Amb només tres mesos ja està tirant endavant diversos projectes amb entusiasme. Amb una sensibilitat a flor de pell, és capaç de traduir en obres d’art els desitjos dels seus clients.

Què és Veu Mural?

Després d’haver estudiat un any Belles Arts a Barcelona i haver acabat el Cicle Superior d’Arts Aplicades al Mur a l’Escola Llotja, vaig decidir tornar a Andorra i muntar la meva pròpia empresa: Veu Mural, arts pictòriques. Té dos eixos: projectes socioeducatius i embelliment de l’espai. D’una banda em dedico a impartir tallers de pintura a centres educatius, a través dels quals els alumnes expressen el seu microcosmos, desenvolupen la concentració, autoestima i la cohesió de grup, al dissenyar un mural i executar-lo. D’altra banda, realitzo obres pictòriques per a particulars, empreses i organismes per agregar al client valor personal, social i econòmic. A la meva web, www.juditrodrigolopez.wixsite.com/veumural, al Facebook i a l’Instagram amb el nom de Veu Mural, dono a descobrir la meva obra. Quan faig un mural, trasllado l’essència de l’empresa o de la persona a les parets, ofereixo una experiència estètica als clients o als convidats, i amb això el client aconsegueix atraure més clients i els seus ingressos creixen.

Amb quina escola estàs treballant?

Ara mateix a l’Escola Andorrana de la Massana, amb alumnes de 9-10 anys, estic fent un projecte educatiu amb uns tallers que duren tres mesos i que conclouen plasmant a la paret de l’interior de l’escola el disseny grupal. Ens ho passem genial! Estic contenta perquè he aconseguit que els participants que, tot i compartir pati, no es relacionaven entre ells, amb els tallers han creat una complicitat molt maca. Aquesta vessant social de la meva feina, em satisfà plenament.

“Desitjo col·laborar amb empreses, organismes i particulars que vulguin embellir el seu espai amb pintura mural”

Tots els murals són interiors?

No necessàriament… N’he fet uns quants, principalment a l’interior, tot i que a Bilbao vaig pintar un mural a l’exterior i amb la col·laboració dels joves del CAIJ també vam elaborar un mural a una de entrades del Jovial d’Andorra. He treballat per empreses que m’han contactat per embellir el seu espai, els hi he presentat el projecte i han quedat ben contents del resultat. A més de dedicar-me a la pintura mural, també  pinto sobre qualsevol suport mòbil, sempre segons els desitjos dels clients.

Quin tipus de pintura t’agrada fer?

La veritat és que soc molt polivalent, faig qualsevol estil que em demanin, tot i que t’he de confessar que tinc debilitat per l’art abstracte.

Treballes sola?

De moment sí, encara que contemplo l’opció incorporar alguna persona més i ampliar el meu equip.

On t’agradaria arribar amb Veu Mural?

M’agradaria fer projectes socials a països en vies de desenvolupament, com podria ser Cambodja. Tinc una proposta de l’Ong andorrana, Infants del Món, per anar-hi a fer tallers de pintura per als nens i nenes que viuen allà, per donar-los eines per contribuir al seu desenvolupament, m’encantaria anar-hi, perquè són projectes que em gratifiquen. D’altra banda, desitjo col·laborar amb empreses, organismes i particulars que vulguin embellir el seu espai amb pintura mural.

Si jo et dic que m’agradaria que em pintessis la casa, per on començaries?

Doncs primer de tot et faria un test per conèixer els teus gustos i preferències, així com el missatge que vols transmetre i amb quin llenguatge ho vols fer, per crear l’atmosfera idònia perquè t’hi trobessis ben a gust.

Ets de colors freds o càlids?

Sempre colors càlids!

democrates andorra