Antònia Cardona, promotora de l’aprenentatge de diferents idiomes

Antònia Cardona s’encarrega des de fa uns mesos  de les noves admissions al col·legi Àgora International Andorra. Aquest centre pertany al grup NACE Schools on totes les escoles comparteixen una mateixa filosofia basada en l’excel·lència educativa, el coneixement de llengües i cultures, el foment de la música, l’art i l’esport i, com no, l’educació en valors.

Per què donen tanta importància als valors?

Quin pare no està d’acord en que necessitem un món millor? Aquest món tant sols es construirà amb persones tolerants, respectuoses, responsables, honestes i compromeses amb la seva comunitat. Tots aquests valors els treballem de forma transversal.

Com fomenten l’intercanvi cultural a Àgora Andorra?

Un dels recursos són els programes d’immersió lingüística de diferents durades a altres escoles NACE i un altre són les experiències educatives arreu del món: competicions de matemàtiques, tornejos esportius, festivals de música i congressos simulant el model de Nacions Unides. Un veritable enriquiment personal! He de dir que al centre tenim 24 nacionalitats i això impregna l’ambient escolar d’un colorit especial i divertit… un vertader mosaic de cultures.

“Tenir darrere nostre un grup educatiu tan potent i consolidat com NACE és un aval indiscutible”

Quina rellevància tenen els idiomes?

Tal vegada sigui el tret que més ens caracteritzi aquí a Andorra. Som una escola multilingüe on les llengües vehiculars són el castellà i l’anglès però també estudiem el francès i el català. Si vostè es passeja pel pati sentirà parlar tots aquests quatre idiomes. És important recalcar que l’aprenentatge de diferents idiomes no tant sols ens permet comunicar-nos millor sinó també té un efecte increïble en el desenvolupament de les connexions neuronals.

Com beneficia al col·legi Àgora formar part del grup NACE schools?

Tenir darrere nostre un grup educatiu tan potent i consolidat com NACE és un aval indiscutible. A part del Projecte Educatiu tenim inversió per millorar les instal·lacions, suport pedagògic en casos específics, possibilitat de participar en experiències internacionals…  Realment tot són avantatges.

Quins canvis a nivell pedagògic s’han produït darrerament?

S’ha implantat el projecte Gavea  a 5è i 6è de Primària amb col·laboració del programa every one can code de Apple, que consisteix en l’ús de les tauletes per millorar la pràctica educativa i el Diploma Dual des de 3 ESO a fi aconseguir una doble titulació al finalitzar el batxillerat (el Batxillerat Espanyol i el High School Diploma nord-americà), s’ha introduït l’estudi del violi a tota la Primària, s’ha iniciat la formació del professorat. I junt amb tot això, els nostres alumnes ja han pogut participar en les experiències pedagògiques que organitza el grup NACE i han viatjat a Mallorca, Castelló, Roma, Madrid.. i més que en vindran!

Quin és el repte més immediat que té el centre?

Oferir el Batxillerat Internacional. Ja hem estat admesos com a col·legi sol·licitant  i seguim el protocol estipulat per l’organització a fi d’arribar a ser centre IB. El nostre objectiu és poder oferir l’IB als alumnes que aquest any 2018-19 cursen 2º de l’ESO. El reconeixement dins el món universitari del Programa Diploma és indiscutible. És molt important per a nosaltres oferir diferents opcions que permetin a l’alumne triar aquell camí que més s’ajusta al seu perfil.

Què li diria a un pare que no coneix l’escola?

Que ens faci una visita! Veurà el bon ambient entre els estudiants i el contagiarem del nostre entusiasme per aquest fantàstic projecte.