(+Fotos) Després de 5 anys, torna l’Aplec d’Esbarts solidaris en suport a Mans Unides

El dissabte 23 de març, els esbarts infantils i juvenils del país van escriure una nova pàgina d’unió i solidaritat en el marc de l’Aplec d’Esbarts solidaris en favor a Mans Unides, celebrat a la Sala Prat del Roure, a Escaldes-Engordany. Després de cinc llargs anys d’espera, finalment es va poder reprendre aquest esdeveniment tan esperat per recaptar fons per als projectes que té en marxa l’ONG per enguany.

Fotos: Paula Cristina

Els joves membres de l’Esbart Santa Anna d’Escaldes-Engordany, l’Esbart dansaire d’Andorra la Vella, l’Esbart Sant Romà d’Encamp, l’Esbart Laurèdia i el de les Valls del Nord van oferir un espectacle on van fusionar danses tradicionals amb altres de més contemporànies. Entre els catorze balls que es van representar es van ballar peces com ‘La rumba de les castanyes’, ‘La dansa de l’os’, ‘Ara és el temps’ o ‘Escriurem’.

L’entrada, a un preu de 8 euros per als adults i de 5 euros per als infants, serà destinada als projectes que Mans Unides està impulsant aquest any, amb iniciatives com ara la construcció d’un sostre captador d’aigua de pluja a Uganda, la perforació d’un pou d’aigua a Burkina Faso o la construcció de dues noves aules en una escola al Perú. En total, la generositat del públic va permetre recaptar 2.974 euros.

La pandèmia i les obres a la Sala Prat del Roure a Escaldes-Engordany van posposar aquest esdeveniment durant cinc anys, deixant un buit en el calendari solidari que finalment ha pogut ser omplert. El darrer cop que es va celebrar aquesta festa va ser el 2019, just abans que la Covid-19 irrompis en les nostres vides. No obstant això, el desig de reprendre aquesta tradició era evident entre tots els implicats. La presidenta de l’ONG, Meritxell Farrero, va expressar el sentiment general en manifestar que estan molt contents de recuperar aquest esdeveniment.

Totes les fotos de l’esdeveniment aquí 

Després de 5 anys, torna l’Aplec d’Esbarts solidaris en suport a Mans Unides