(+Fotos) L’Association Internacionale Adolphe Sax, Quatuor Habanera i Jean-Marie Londeix, premiats de la segona edició dels Sax Awards

El Centre de Congressos d’Andorra la Vella va acollir ahir a la tarda la segona edició dels Sax Awards, un esdeveniment que va estrenar l’any passat i que amb vocació de consolidar-se, pretén reconèixer la feina que realitzen artistes, empreses o institucions que promouen i donen a conèixer el món del saxo. 

Text: Pampliega & Associats

Igual que l’any passat, l’encarregat de presentar l’acte i de desvetllar els premiats va ser Tomás Jerez, saxofonista, membre del jurat del Solo Sax i un habitual col·laborador de l’Andorra Sax Fest.

Els guardons, en aquesta ocasió, van ser dissenyats novament per l’artista andorrana Emma Regada que s’ha inspirat en la figura de l’instrument per crear-los.

Tres premiats que contribueixen a difondre el món del saxo

L’Association Internationale Adolphe Sax de Dinant (Bèlgica) va ser premiada per contribuir a donar a conèixer el saxòfon. Des de la seva creació, el 1990, aquesta entitat s’ha marcat posar en valor i la figura d’ Adolphe Sax. Cada quatre anys organitzen el Concurs Internacional Adolphe Sax i compta amb un concurs per a joves saxofonistes, una jornada de les harmonies, una gran trobada de Saxofonistes (més de 1000 saxofonistes en cada edició).

A més, l’associació manté una relació molt estreta amb la ciutat de Dinant unint el concepte de saxòfon a través de continguts culturals amb la voluntat de redefinir la imatge de marca de la regió de Dinant associada al món del         saxòfon tot contribuint també, en la promoció turística, econòmica i cultural del territori.  El seu president, Alain Crépin, ha recollit el premi.

Un altre dels premiats d’enguany han estat els Quatuor Habanera per la seva carrera professional d’èxit. Fundat el 1993, el quartet de saxofonistes està format per músics del Conservatori de París al llarg de la seva trajectòria musical han rebut set premis internacionals i han gravat sis àlbums.

Un dels seus aspectes més destacables és que han sabut adaptar-se a diferents estils musicals ja sigui de música contemporània, d’obres anteriors i han col·laborat també amb músics de jazz i solistes d’altres instruments musicals.

El tercer guardonat va ser el prestigiós saxofonista francès Jean-Marie Londeix de 92 anys d’edat i que és un autèntic musical. Va estudiar saxòfon, piano, harmonia i música de càmera.

Londeix va cursar els seus estudis de saxòfon al Conservatori de Burdeus i després, al Conservatori de París. Anys més tard i durant 18 anys, ha estat professor del Conservatori de Dijon i es va retirar al 2001 al Conservatori de Burdeus.

Amb només 15 anys va guanyar un concurs internacional de saxòfon i ha estat fundador de l’Associació de Saxofonistes Francesos i del Comitè Internacional de Saxòfon.

 

Totes les fotos de l’esdeveniment aquí 

L’Association Internacionale Adolphe Sax, Quatuor Habanera i Jean-Marie Londeix, premiats de la segona edició dels Sax Awards