(+Fotos) Nova eina d’estimulació neurològica per als usuaris dels centres de dia de la Creu Roja

Gràcies al conveni de col·laboració amb Black Horse Partners (BHP), la Creu Roja Andorrana ha pogut adquirir 60 tablets amb accés a la plataforma Neuronup, una de les més utilitzades arreu del món, que permetrà que l’utilitzin els usuaris dels tres centres de dia. 

Text: PAMPLIEGA & ASSOCIATS · Fotos: Noelia Farias

Els dispositius garanteixen l’accés a les persones usuàries dels tres centres de dia. Aquesta aplicació és de fàcil utilització, molt intuïtiva i permet que la persona usuària la pugui utilitzar de forma autònoma o bé, amb petits grups, la qual cosa afavoreix molt la participació i l’estimulació de les persones.

Amb aquesta plataforma, que està en diferents idiomes, es treballa la rehabilitació i es realitza teràpia adaptada a totes les persones sigui quin sigui el grau de dependència i deteriorament cognitiu que presentin, tal i com ha explicat Lídia Ballesteros, terapeuta ocupacional dels centres de dia de la Creu Roja Andorrana.

Segons ha manifestat Jorge Pérez, director dels serveis de dia de la Creu Roja Andorrana, “la voluntat de l’entitat és poder oferir a les persones usuàries una atenció completa, la utilització de tecnologies i dispositius electrònics i aliances com la que hem realitzat amb BHP ens ho permeten”.

Entitats com l’Associació Catalana Síndrome X Fràgil i la Fundació Avan a Catalunya o el Centre Psicosanitari Galiani de Sevilla i també, diferents institucions de 38 països diferents utilitzen aquesta eina.

Els contactes de BHP amb la Creu Roja Andorrana van començar a mitjans de l’any passat amb l’objectiu de desenvolupar projectes que aportessin un valor social i contribuïssin al benestar de la societat.

Durant les converses mantingudes amb la Creu Roja Andorrana, aquesta entitat va exposar que existia una manca de recursos assistencials per a persones amb necessitats d’estimulació neurològica i així, va sorgir el repte de desenvolupar aquest projecte.

Segons Francesc Bascompte, CEO de BHP “estem molt satisfets de formar part de la societat andorrana des de la vessant professional, però sobretot, com a empresa socialment responsable i compromesa amb la comunitat. Iniciar aquest projecte amb la Creu Roja Andorrana respon a la nostra voluntat d’aportar qualitat de vida de la gent gran”.

D’aquesta manera, BHP proporciona els materials i les eines necessàries per atendre terapèuticament aquests usuaris i així, millorar les seves capacitats cognitives tot repercutint en un augment en la seva qualitat de vida i benestar.

Totes les fotos de la presentació aquí 

Nova eina d’estimulació neurològica per als usuaris dels centres de dia de la Creu Roja