Lisa Mason Jones: “Al British College eduquem en valors”

The British College of Andorra obria les seves portes al setembre passat, per oferir una opció educativa més al Principat. La seva directora, Lisa Mason Jones, està molt orgullosa de tot el que el centre ofereix als seus alumnes.

Quants alumnes estudien avui al The British College of Andorra?

Avui tenim un total de 43 alumnes, nens i nenes, entre 3 i 12 anys, repartits en quatre classes.

Lisa Mason Jones directora del British College of Andorra al mural del col·legi
Foto: César De Pablos
Són externs o també teniu internat?

Tots els nostres alumnes són externs, viuen a casa seva aquí a Andorra. Pel que fa a les nacionalitats, tenim andorrans, espanyols, russos, brasilers, hongaresos, txecs, alemanys… Arriben al centre a les 9 del matí, dinen aquí i pleguen a les 5 de la tarda. M’agradaria destacar la qualitat dels menús, ja que el nostre xef francès els prepara diàriament amb la col·laboració d’un nutricionista.

Què ofereix aquesta escola?

Oferim una educació en valors amb un programa exclusivament en anglès, seguint el currículum britànic, som l’únic centre a Andorra que apliquem exclusivament el programa d’estudis britànics. Pel que fa al calendari escolar, seguim el que marca el Govern andorrà.

 “Som l’únic centre a Andorra que apliquem exclusivament el programa d’estudis britànics”

Només ensenyeu en anglès?

En un 90%, sí, perquè també tenim quatre hores a la setmana de català, una de castellà i una altra de francès. Els nostres professors són tots britànics nadius, i estan altament qualificats, ja que han de demostrar quatre anys d’estudis a Anglaterra més tres anys de pràctiques.

Quins són els valors del centre?

Ensenyem als nostres alumnes a ser amablesi servicials, a tenir confiança en ells mateixos i també determinació, a ser agraïts i reflexius, creatius i inventius, a ser amables i honestos, i en definitiva, ajudar-los a que es converteixin en ciutadans globals que siguin capaç de fer aportacions a la societat. També voldria destacar un dels nostres punts forts: l’estreta relació que s’estableix entre els pares, els alumnes i els professors. Per a nosaltres és molt important, ja que es treballa en col·laboració i els resultats són excel·lents. Ens agrada que els nostres alumnes desenvolupin la vessant solidària, i d’aquesta manera tenim una bona relació amb Cooperand, una ONG que treballa a Bolívia i amb qui fem intercanvis.

Lisa Mason Jones al British College of Andorra
Foto: César De Pablos
Teniu centres en altres països?

El nostre centre de referència és l’escola de Gavà, a Espanya, i també existeixen escoles en altres ciutats.

Quins són els vostres objectius?

Tenim la intenció d’anar afegint un curs cada any, fins que els alumnes arribin als 18 anys i llavors ja s’incorporin a la universitat. Tenim previst que l’any 2025 surti ja la primera promoció del British College of Andorra.

Els alumnes porten uniforme?

Sí, i tant. Vam triar un uniforme específic per al centre d’Andorra.

Lisa Mason Jones parlant amb pares d'estudiants del British College of Andorra
Foto: César De Pablos
Teniu transport escolar?

Sí, disposem d’un servei de transport per als alumnes, tot i que alguns pares prefereixen acompanyar-los.

També feu activitats extraescolars?

En horari lectiu, els alumnes fan esports com l’esquí o la natació. Pel que fa a les activitats extraescolars, proposem el teatre, els escacs, la cuina, el ball, el ioga i també tenim un rocòdrom. En el nostre programa donem també molta importància a les arts plàstiques, la música i la cultura en general.

Heu obert ja les inscripcions per al proper curs?

Sí, estem fent les inscripcions de cara al setembre vinent. Val a dir que estem oberts a tothom, fins i tot als alumnes que no tenen un gran nivell d’anglès, només amb nocions bàsiques és suficient.

Més info