Lukxa,un plaer gurmet exclusiu al cor d’Andorra la Vella

Lukxa, una botiga exclusiva i gurmet a Andorra la Vella, ofereix als seus clients productes francesos d’alta gamma. Des de tes Dammann Frères, vins Gérard Bertrand, xocolates i bombons Monbana fins a cafè 1988, Lukxa ha aconseguit captar l’atenció tant dels residents com dels turistes que busquen una experiència gurmet única i avantguardista. Parlem amb el seu propietari, Sebastien Forent Claude, per conèixer més detalls sobre aquesta aposta gastronòmica a Andorra.

Fotos: Elena Melgarejo
Què fa que Lukxa sigui una botiga única i especial al Principat?

Lukxa és una botiga única i especial per diversos motius. En primer lloc, tots els nostres productes són francesos, exclusius i d’alta gamma, la qual cosa ens permet oferir una experiència gurmet que només es pot tastar aquí, ja que tot el que oferim, només es pot comprar a Lukxa, no es pot trobar a altres botigues del Principat. Aquesta exclusivitat ens ha convertit en el destí preferit dels andorrans, francesos i russos residents al país, que abans havien de comprar els productes per internet. No obstant això, també rebem turistes que busquen la nostra exclusivitat.

Quin tipus de producte teniu a Lukxa?

A Lukxa principalment tenim: te, vi, xocolata, caviar, cafè i xampany. Pel que fa al te, venem l’emblemàtica marca Dammann Frères, que té més de tres segles d’experiència i és coneguda per la seva extensa selecció de tes d’alta qualitat, meticulosament escollits i de les millors plantacions del món. Pel que fa al vi, tenim Gérard Bertrand, amb una gran tradició vitivinícola i una gran passió per la qualitat, aquest celler produeix vins excepcionals a partir de vinyes seleccionades al sud de França. La xocolata Monbana, reconeguda per la seva excel·lència des de 1934, combina habilitats artesanals i innovació per oferir productes de primera qualitat com ara tauletes, xocolata en pols o bombons. El Caviar de França és una delicadesa gastronòmica d’alta gamma, coneguda pel seu sabor exquisit i textura única. El cafè 1988 destaca per la seva gran qualitat i sabor distintiu i el procés de torrefacció artesanal ressalta les seves aromes úniques per garantir una experiència satisfactòria i sofisticada als amants del bon cafè. I finalment, el xampany Charles Collin, amb una tradició vitivinícola centenària, produeix xampany d’alta qualitat amb la combinació perfecta de les varietats de raïm Chardonnay, Pinot Noir i Pinot Meunier.

Quins productes destaqueu com a estrelles de la botiga i quins són els més demandats pels clients?

Sense cap mena de dubte, el nostre producte estrella és el te Dammann. Amb 120 varietats entre tes i infusions, els nostres clients s’endinsen en un món de sabors i aromes úniques. Els tes negres i verds són els més sol·licitats. A més del te, la xocolata Monbana és molt apreciada pels nostres clients, especialment pels turistes que busquen regals únics i deliciosos.

Què voleu que els clients experimentin quan visitin Lukxa?

Volem que els nostres clients visquin una experiència de compra agradable. Oferim degustacions de cafè i vi perquè puguin experimentar els gustos abans de comprar. Volem que se submergeixin en el món dels sabors, aromes i textures úniques. Que puguin gaudir dels nostres tes Dammann Frères i descobrir les varietats que més els agradin, que es delectin amb els vins Gérard Bertrand, que tinguin un petit plaer amb els bombons Monbana i que descobreixin el nostre cafè 1988, que, per cert, és compatible amb les màquines Nespresso. En definitiva, volem que surtin de la botiga amb una sensació de satisfacció i exclusivitat.

Com ha estat l’experiència des que vau obrir la botiga?

L’experiència fins al dia d’avui ha estat molt positiva. Fa poc que vam obrir, el 5 de desembre, però estem molt agraïts als nostres clients, ja que des del primer moment han estat molt receptius amb els nostres productes. Tenim una base sòlida de clients fixos, puix que la gent tasta els nostres tes, vins o xocolates, se n’enamoren i volen tornar per repetir l’experiència.

Teniu plans de futur per ampliar la vostra oferta o millorar l’experiència dels clients a Lukxa?

Sí, tenim grans plans per al futur de Lukxa. Volem canviar-nos a un local més gran, que ens permeti oferir una gamma més àmplia de productes, especialment més varietats de te i vi. També estem considerant canviar la ubicació cap al centre d’Andorra la Vella per atreure més turistes i treballar amb la gent de fora del país. Estem molt il·lusionats amb aquesta nova etapa i esperem estar operatius a la nova botiga a l’octubre.

Actualment, veiem descomptes d’un 20% i 30% en tots els articles de la botiga…

Així és, la nostra oferta exclusiva i l’atenció personalitzada als clients ens ha ajudat a establir-nos ràpidament a Andorra, i això ens ha ajudat a créixer i a voler canviar de local. Avui dia, estem fent descomptes del 20% i 30% en tots els articles de la botiga, ja que volem liquidar el nostre gènere actual per aconseguir que tots els productes que entrin a la nova botiga siguin extrets directament de fàbrica i crear una botiga gurmet única a Andorra.