Millicent Monteagudo, nova etapa a l’Institut de la Ment

La doctora Millicent Monteagudo ha decidit ampliar horitzons amb la seva incorporació a l’Institut de la Ment d’Escaldes-Engordany, sense deixar de banda la seva tasca a la consulta de Sant Julià de Lòria ni les visites a domicili. Això li permetrà conciliar molt millor la vida professional i personal.

A què respon aquest canvi?

De fet, no és un canvi, sinó que estic ampliant horitzons… Segueixo amb la meva consulta al Centre de medicina integral a Sant Julià de Lòria i també amb les visites a domicili dels meus pacients. Aquest mes de maig m’incorporo a l’Institut de la Ment d’Escaldes-Engordany, un centre de psicòlegs i psiquiatres fundat l’any 2014, que fins ara no tenien metge de capçalera. Em necessitaven, i vaig decidir acceptar la proposta, que considero interessant per al meu futur professional i també crec que per a ells serà una bona cosa tenir un metge de família. També hi podré practicar petits actes com fer electrocardiogrames, treure punts o extraure cossos estranys dels ulls, ja que tinc el material necessari i això pot evitar que els pacients hagin d’acudir a urgències.

Qui és l’objectiu del Centre de la Ment?

Bàsicament la seva finalitat és promoure, restablir i mantenir la salut mental i el benestar psicològic i emocional, a través de l’orientació, diagnòstic, tractament i seguiment de la persona. L’Institut de la Ment està format per un equip multidisciplinar especialitzat en diferents àrees de la salut mental: tractament d’infants, adolescents i adults. Està encapçalat pel psiquiatre Joan Escoter, que és psiquiatre d’adults, de joves i de nens.  El fet de ser un equip multidisciplinar permet abordar la teràpia des de diferents orientacions i amb una atenció individual, de parella, familiar o grupal. I a partir d’ara, amb la meva incorporació, podran oferir uns serveis més complets.

“La meva finalitat és orientar els pacients, estar al seu costat per tot el que necessitin”

Com distribuirà el temps entre les diferents activitats?

A l’Institut de la Ment i seré als matins, els divendres atendré els meus pacients a Sant Julià de Lòria, mentre que a les tardes faré les visites als domicilis particulars i també a les residències.

Forma part dels metges de capçalera, és a dir que els pacients la poden agafar com a metge referent?

Sí, tinc molts pacients que m’han triat com a metge referent, per això vull seguir tenint un peu a Sant Julià de Lòria i continuar amb els domicilis.

Quin és el seu principal objectiu amb els pacients?

Que surtin de la consulta amb respostes per al seu problema. La meva finalitat és orientar els pacients i estar al seu costat per tot el que necessitin. Pensa que molts pacients tenen el meu número personal i em poden trucar en qualsevol moment. Vull estar sempre a prop del pacient i brindar-los la meva ajuda.

Principalment atén persones joves?

Sí, sobretot persones joves, però també nens, perquè m’interessa molt la pediatria. A les persones grans els costa més canviar de metge…

Com repercutirà aquest canvi en la seva vida personal?

Aquest canvi també m’ajudarà a conciliar millor la meva vida professional i personal, perquè fins ara veia molt poc el meu fill. Ara podré anar-lo a buscar a l’escola a la tarda i aprofitar per estar més temps amb ell. Serà perfecte!

Més info