Nova faceta de Martha Roquett i Alejandra Pereyra com a productores de música

Després de treballar juntes, durant més d’un any, fent col·laboracions van descobrir que compartien moltes idees, inquietuds i plans, en comú. L’experiència de la Martha com a artista compositora, sumada al domini de l’Alejandra com a fotògrafa, les va portar a crear un nou projecte en el qual totes dues estan explorant una nova faceta en la seva carrera, la producció musical. L’enregistrament del videoclip ‘Conmigo’, de l’agrupació andorrana ‘Rumband’ va marcar l’inici d’un nou camí dins de l’àmbit musical, en el qual pretenen continuar donant visibilitat als artistes del país.

Martha, explica’ns quina ha estat la principal motivació per la qual has decidit explorar aquesta nova faceta com a productora musical?

Soc una persona molt creativa i sempre m’ha cridat l’atenció el món artístic. No es tracta d’un canvi de rumb, sinó d’ampliar la meva perspectiva musical agafant el control absolut de la meva carrera i generant més oportunitats. Sempre he produït les meves cançons i, des de fa molt de temps, em venia molt de gust endinsar-me al món de la composició i la producció per altres artistes. Per a mi és un repte i també un aprenentatge, ja que em permetrà explorar la meva creativitat i fer més música. De fet, començo l’any amb  un nou single i moltes sorpreses. També he de dir que fa un any que treballo amb Huracan The Producer, un equip ubicat a l’Argentina, amb el qual tinc molta connexió musical i molts projectes en comú.

En què consisteix el projecte? Quins serveis oferiu?

El projecte està orientat a ajudar als artistes en la seva carrera, independentment del país al qual pertanyin. Malgrat que ens agrada donar visibilitat als artistes andorrans, ja que és aquí on vivim. Els nostres serveis inclouen composició i producció musical, assessorament, distribució digital, sessions  fotogràfiques, estilisme, vestuari, edició i muntatge de videoclips, així com la publicitat i el màrqueting.

En aquest nou camí com a productora no estàs sola sinó que comptes amb el suport de l’Alejandra Pereyra…

Sí, tinc el suport de l’Alejandra, una gran companya. Des que ens vam conèixer, ens vàrem adonar que teníem les mateixes inquietuds artístiques, és per això que van decidir tirar endavant aquest projecte.

 De quina part se n’encarrega cada una?

Alejandra: Totes dues escollim i consensuem vestuari, on seran els escenaris, i també dirigim el rodatge. Jo m’ocupo de la càmera i després de fer el muntatge.

Martha: La meva tasca és la producció musical, l’assessorament d’artistes, la distribució digital i el màrqueting, mentre que l’Alejandra ho fa de la part audiovisual. Independentment, les dues dirigim el rodatge i decidim l’estilisme.

Per què heu decidit formar equip? Abans havien treballat juntes?

Alejandra: Vaig contactar amb la Martha per a una col·laboració amb Darah Pakta, la marca de joies de la qual soc dissenyadora juntament amb la Geny, la meva germana. La imatge de la Martha i el disseny extremat de les joies va funcionar molt bé i ja fa més d’un any que estem fent col·laboracions i compartint idees. El projecte de producció musical va sorgir a partir d’unes sessions fotogràfiques amb ella. Un dia, en acabar una sessió la Martha, va començar a cantar i jo a filmar,  tot de manera improvisada. Això va esdevenir el videoclip “Comment oublier”, el setembre del 2021, i més tard “Como una espina”, l’agost del 2022.

Martha: Sí, fa més d’un any que treballen juntes, sobretot com a model per les joies i, com ha dit abans l’Alejandra, tenim inquietuds en comú i ens complementem molt bé.

Heu estat les productores del videoclip del grup andorrà Rumband. Com ha estat aquesta primera experiència?

Martha: La veritat és que va ser una experiència molt gratificant i molt enriquidora, i això ens va encoratjar a continuar. Vam començar  el rodatge a l’hotel Comabella, al qual no vull deixar d’esmentar i agrair, una vegada més, ja que el Ricard ens va permetre utilitzar les seves instal·lacions. Allà vam reproduir escenes romàntiques de parella, amb sensualitat, però sense caure en seqüències molt  sexualitzades. Volíem complicitat i intimitat i, malgrat que no és una tasca fàcil gravar amb diverses persones, finalment ho vam aconseguir.  Va ser una mica rocambolesc, però vam trencar el gel de seguida i la veritat és que vam riure molt i va ser molt divertit.

Alejandra: El videoclip ‘Conmigo’, de Rumband va ser una experiència fantàstica, des de tots els punts de vista. Personalment, vaig gaudir molt, però crec que tots ens ho vam passar molt bé. Vam formar un gran equip des de l’inici i tot va sortir rodat. No vam tenir cap dificultat, al contrari. Teníem clar el que volíem aconseguir i ho vam fer a tres parròquies diferents, en tres caps de setmana, només dissabtes al matí. Ah, i una nit, buscant la lluna…

Què és el que vau voler transmetre amb el videoclip?

Alejandra: Quan Rumband va guanyar el càsting, ens vam reunir amb ells i el Toni, que és la veu del grup, ens va donar la lletra de la cançó, que explica la història del somni d’un noi enamorat d’una noia, a la qual sempre observa de lluny, però ella sempre va acompanyada de la seva parella. I, malgrat que viuen una aventura molt romàntica, al final es desperta i s’adona que tot ha estat un somni. Nosaltres volíem plasmar tòpics com ara l’amor, la passió, el romanticisme i, sense dubte, l’alegria que transmet la rumba i que caracteritza a Rumband.  També volíem ensenyar indrets magnífics d’Andorra.

El videoclip ja es va presentar l’any passat?

Martha: Sí, la presentació oficial de ‘Conmigo’ va tenir lloc el 16 de desembre a la Fada Ignorant, el Toni ens va cedir el local i va ser tot un èxit. L’actuació va ser genial perquè Rumband va crear un gran ambient, amb molta marxa, i la gent es va animar moltíssim cantant. Estem molt satisfetes de tot el que hem aconseguit, ja que havíem esperat aquell moment amb molta il·lusió.

Suposa molt sacrifici i molts diners per als artistes del país invertir en un videoclip?

Alejandra: Molt sacrifici? No! Només han de dedicar, com a mínim, uns 3 migdies per gravar i passar una molt bona estona.  Això és una garantia. Pel que fa als diners, no és molt si consideres tot el que guanyes i tot el que representa. Es tracta de posar cara  a aquella història que t’ha inspirat i que has compost. Crec que tenir un videoclip és arribar molt més lluny com artista i també una gran satisfacció personal i professional.

Martha: No crec que suposi sacrifici la gravació d’un videoclip, ja que quan ets artista i saps que vols estar en aquest món, sempre hi ha un moment quan el necessites. Quant al cost, pensa que hi ha molts tipus de videoclip, n’hi ha que són més fàcils de gravar, sense molts canvis d’escenari, d’altres que poden ser més complexos, amb més maquillatge o que demanen un estilisme més treballat, més attrezzo o, simplement, més dies per acabar el rodatge. El pressupost canvia i es pot adaptar en funció de les necessitats del grup.

Actualment, en quins projectes musicals esteu treballant?

Alejandra: De moment no podem dir res… Fins que tot estigui lligat.

Martha: Tenim diferents projectes enllestits, però donarem detalls una mica més endavant.

De cara al futur, fins a on us agradaria arribar? Quins són els seus objectius?

Martha: De cara al futur, em veig vivint només de la música, és allà on vull arribar. Vull fer com ella, viure de la fotografia, l’audiovisual i les exposicions d’art. És a dir, viure del món artístic.

Alejandra: Crec que, poder viure d’allò que t’apassiona, és un somni i l’estem perseguint.