Yohanna Seifu i Stay Forever, un binomi prometedor

La seva melodiosa veu s’ha sentit en diferents emissores de ràdio arreu del món, així com a la plataforma Spotify, on acumula milers de reproduccions. La Yohanna Seifu, coneguda pel seu èxit més recent, ‘Stay Forever’, continua guanyant espai en les recerques de música digital, especialment a partir del vídeo que l’actriu Úrsula Corberó –Tokyo a la sèrie de Netflix ‘La Casa de Papel’–, va penjar a les seves xarxes socials, on es va deixar veure ballant la cançó de la jove cantant nascuda a Suècia i d’orígens d’Eritrea i Etiòpia. Aquest vídeo, que mostra a l’Úrsula i part del càsting de la sèrie, ha acumulat més de 20 milions de reproduccions a Instagram.

Fotos: Shalom Seifu/Yohanna Seifu
Com va començar la teva passió per la música?

Mentre anava creixent, escoltava Rihanna, Beyoncé, Michael Jackson, entre altres, i sempre m’he centrat en les seves lletres. Suposo que em va sorprendre i volia explicar la meva història mitjançant música expressiva i la composició de cançons. Així, des que era adolescent, em vaig formar en el teclat i la guitarra, a nivell bàsic, i vaig experimentar amb la meva veu, melodies i altres disciplines.

Combines les teves arrels africanes amb la teva herència sueca per a crear música?

M’encanten tots els diferents estils de música africana. Aviat sortirà una cançó que ha estat molt influenciada per afro-ritmes dels quals estic molt emocionada.

Com definiries el teu estil de música?

Diria que el meu estil és principalment R&B/Pop, naturalment escric cançons més lentes, però estic oberta a molts gèneres diferents.

Quina va ser la teva inspiració més gran?

Crec que Rihanna és una de les meves majors influències musicals. Gairebé totes les seves cançons són enganxoses i a mi m’han enganxat.

Quantes cançons has gravat des dels teus començaments?

He escrit gairebé 100 cançons, però encara no n’he gravat professionalment. Fins ara he publicat tres cançons al meu Spotify. I, per descomptat, estic treballant per poder oferir molta més música.

Quins altres artistes donen suport a la teva carrera?

Molts artistes i diferents productors que conec em donen suport, principalment alguns locals i artistes molt importants, amb els quals he tingut l’oportunitat de parlar; he rebut bones paraules i moltes mostres de suport.

Com es pot descriure la teva relació amb Ehrling, tenint en compte que és un fantàstic DJ, que s’ha guanyat un important espai en el món de la música electrònica?

Ehrling i jo ens vam conèixer en línia, a través de SoundCloud. Vam començar a treballar en la música d’aquest tema, enviant idees i material de manera constant. És molt talentós i és fantàstic el fet de poder fer una cançó junts.

La teva fama es va disparar amb ‘Stay Forever’, una cançó compartida per una actriu molt famosa com ara Úrsula Corberó, de ‘La Casa de Papel’. Com et vas sentir per aquest fet?

Va ser molt increïble veure’ls ballar la meva cançó, sobretot perquè sóc gran fan de ‘La Casa De Papel’. Em va agradar veure la sèrie durant aquell temps.

El teu canal Spotify ha assolit uns 80.000 oients al mes, estàs conforme amb aquesta xifra o la vols augmentar?

El meu Spotify ha arribat ara a més de 150.000 oients en un curt període del qual estic molt contenta. Estic treballant en temes nous i tindré més llançaments pròximament, així que espero que tingui un parell de milions d’oients molt aviat!

Alguna companyia discogràfica dona suport al teu treball?

Sí, ‘Stay Forever’ va ser llançada pel segell principal de gravacions de Sony/B1. Estic molt emocionada per això, ha estat fantàstic.

Ara, quan el món s’obri de nou, quins són els teus plans a curt i mitjà termini?

Espero poder viatjar, finalment, i estar a l’estudi treballant amb gent nova! Un objectiu a llarg termini seria començar a eixamplar la meva xarxa dins de la indústria musical, per continuar creixent i modelant el meu so com a artista.