Encamp va activar els mercats estivals amb un aire medieval

Durant tot un cap de setmana, entre els dies 10 i 12 juliol, els veïns de la parròquia d’Encamp van retrobar-se als carrers, en el marc de l’activitat ‘Mercats d’Estiu a la Plaça’, impulsada pel Comú d’Encamp. Enguany, la temàtica va ser d’estil medieval.

Fotos: César Vidal

Autoritats comunals a Encamp

La plaça de Sant Miquel, el carrer Major i la plaça del Consell, es van convertir en una sort de fira medieval, on no van faltar els productes locals i artesanals. L’activitat, pensada per a promoure el turisme local, va ser una iniciativa del Comú d’Encamp, entitat que va avaluar com a positiva la participació de la ciutadania.

Mercat medieval d'Encamp

Durant tres dies, turistes i residents van poder visitar cadascuna de les paradetes medievals, que s’hi trobaven plenes de formatgeria, embotits, dolços i altres delícies, així com joguines, productes de cuiro, bijuteria i altres elements de fabricació artesanal. Amb el suport de l’oficina de Turisme d’Encamp, els visitants també van gaudir de sortejos de vals de 100 euros per a gastar als establiments de la parròquia.

Lluís Dejuan al mercat d'Encamp

Tal com va avançar prèviament el comú encampadà, i que puntualment van emfatitzar la cònsol major, Laura Mas, i el conseller de Turisme i Reactivació Econòmica, Nino Marot, “aquesta iniciativa, que s’emmarca en les accions i mesures incloses en el pla de xoc, preveu dinamitzar el centre de la parròquia, a través d’activitats complementàries a l’oferta turística i cultural, i poden donar un impuls al sector comercial, hoteler i de la restauració”.

En la mateixa línia, el Comú d’Encamp replicarà l’activitat al Pas de la Casa, entre els dies 25 i 26 de juliol, específicament a la plaça de l’Església.

democrates andorra