Amb quins tractaments i tècniques et pot ajudar el teu acupuntor?

Tothom sap que els acupuntors utilitzem molt les agulles durant les nostres sessions però … Només treballem amb agulles? Són moltes les persones que senten aprensió per aquesta tècnica, un dels exemples més clars són els nens, la majoria d’ells si veuen una agulla marxarien volant de la nostra consulta i no els podríem ajudar. 

Tot I la seva efectivitat, els especialistes en medecina xinesa tenim altres eines a la nostra disposició per ajudar a les persones que no són “compatibles” amb les agulles. Et presento algunes de les tècniques que podem utilitzar, durant la sessió, sense la necessitat de punxar. Hi ha vegades on podrem fer servir diverses en una sola sessió, però també d’altres on l’estat del pacient no ens deixarà fer un treball intens.

Aquí tens algunes de les més utilitzades en les nostres sessions:

Auriculoteràpia: consisteix en la introducció de xinxetes, llavors o imants a diferents punts de l’orella. L’orella és un microsistema, on trobem reflectit tot el nostre cos I treballarem sobre les àrees que ho necessitis, reforçant el tractament realitzat durant la sessió, per tal de mantenir els efectes treballats entre aquestes.

Moxibustió: en aquest cas treballarem sobre punts d’acupuntura, o sobre zones més àmplies, amb artemisa (planta terapèutica xinesa). Hi ha un gran ventall de tècniques que aniran en funció del que necessitis. Es tracta d’una tècnica no invasiva, on notaràs una agradable escalfor, i els seus resultats són molt efectius.

Ventoses:  augmenten la microcirculació sobre la zona on treballem, treballen sobre les adherències (en el cas de cicatrius postquirúrgiques), regulen la circulació, tant de la sang com de l’energia, a zones on aquestes no hi arriben de forma correcta, alliberen factors patògens que es troben atrapats a l’interior, etc. Habitualment queden marques tipus envermelliment o hematomes, totalment normals, a causa del desbloqueig que origina eI treball realitzat, però que marxaran al cap d’uns dies.

Tuina: és una branca de la medicina xinesa on s’utilitzen unes tècniques de massatge concretes per alliberar les zones congestionades, alleugerir el dolor, millorar la circulació dels meridians i la sang, etc. S’adaptarà a cada persona i al seu moment patològic, ja que hi ha diferents tècniques i cadascuna s’utilitzarà quan sigui necessària.

Fitoteràpia Xinesa: consisteix en la prescripció de fórmules de plantes adaptades a la disfunció que pateix el pacient. Les fem de forma personalitzada en cada cas, ajustant la dosi de cadascuna de les plantes que necessita en el moment concret. S’utilitzen molt en les patologies cròniques per tal d’intensificar molt més el tractament que fem durant les sessions presencials.

Dietoteràpia xinesa: l’alimentació és la gran base de la nostra salut. Cada aliment te una naturalesa, temperatura, sabor específic i el seu consum ens ajudarà a millorar algunes patologies, però ens pot perjudicar en d’altres.

Com sempre, caldrà valorar l’estat actual de la persona de forma individualitzada i adaptar les tècniques que fem servir al seu estat i necessitats.

Carolina Vila Arboix

Acupuntura i Medecina Tradicional Xinesa

Fisioterapeuta

Instagram :

@carolvilamtc  @careandorra

Email:  carol.vila.arboix@gmail.com