5 maneres d’utilitzar l’àcid hialurònic

Democratitzat com a ingredient cosmètic, elevat a la fama com a molècula de rejoveniment, gràcies a la seva versatilitat, està, sens dubte, en el top dels principis actius. Però, al contrari del que tothom acostuma a creure, no només es troba en cremes i injectables.

L’àcid hialurònic és una molècula present, de manera natural, en molts dels teixits i fluids de l’organisme. La seva producció és clau en l’arquitectura de la pell i, sobretot, en el manteniment dels seus nivells d’hidratació, ja que és capaç de retenir l’aigua intercel·lular, fins a 1000 vegades el seu pes. D’aquí que moltes vegades se li compari amb petites microesponges per com actua en les capes del teixit cutani. Fins als 35-40 anys, el cos es val per si sol per generar-lo però, a partir d’aquesta edat, la seva síntesi, per part de l’organisme, es va reduint i és quan apareixen els primers signes d’envelliment: deshidratació, pèrdua d’elasticitat i formació d’arrugues.

àcid hialurònic
Així actua en les cremes

La molècula d’àcid hialurònic, s’utilitza en cosmètica amb diferents objectius, des de la hidratació superficial, per la seva capacitat per retenir aigua, fins a l’estimulació dèrmica. La seva capacitat de penetració en la pell va en funció del seu pes molecular. Les molècules de menor pes molecular aconsegueixen penetrar a les capes més profundes, mentre que les de major pes molecular es queden fent una acció superficial. És freqüent que en les fórmules que contenen aquest ingredient, com a reclam antiaging, si són de bona qualitat, es combini en diferents pesos moleculars perquè arribi a diversos nivells cel·lulars.

Ompliments i infiltracions: volum o hidratació?

La irrupció de l’àcid hialurònic en els tractaments de rejoveniment mèdic-estètic ha suposat accions tan diferents com ara, donar volum o corregir llavis, suavitzar solcs nasogenians o refrescar el cutis amb una lluminositat inèdita.

Ampolles Expert lift filler dels laboratoris Forté Pharma
Vials per a beure, pastilles per prendre

Sí, l’àcid hialurònic també es pot beure (o ingerir en forma de càpsules). A més de millorar l’estat general de la pell, si es formula juntament amb col·lagen, vitamines, com la C o minerals, com ara el magnesi, es converteix en un fantàstic tònic de rejoveniment general, ja que, no només millora el teixit epidèrmic -arrugues, deshidratació, lluminositat-, sinó que ajuda a vèncer el cansament, la fatiga i, fins i tot, els petits dolors articulars.

Per al cabell, també

És un aliat perfecte per rehidratar i sanejar el cuir cabellut, el suport dels bulbs pilosos encarregats de generar nous cabells i mantenir la fibra capil·lar en bones condicions. Ja hi ha molts xampús que l’incorporen en la seva fórmula, per tal d’hidratar la fibra capil·lar penetrant en el seu interior.

Champú HIDRATION de Apivita amb Aloe vera i àcid hialuronic
Rejoveniment íntim (i relacions sexuals més plaents)

L’edat no passa de llarg per les zones íntimes, i l’àcid hialurònic s’ha fet un gran buit en els tractaments mèdic-estètics per rejovenir i mantenir la hidratació d’una zona, fins fa poc, molt oblidada. La infiltració d’àcid hialurònic en els genitals, gràcies al seu poder d’absorció i retenció d’aigua a la zona, suposa un alleujament per a aquest tipus de problemes, millorant la sequedat i afavorint unes relacions sexuals molt més agradables. D’altra banda, la pell de les zones íntimes pateix el mateix procés d’envelliment que la pell de la resta del cos. Mantenir aquesta pell nodrida és saludable.