Beauty tips by Gala Perfumeries: Les fragàncies més fresques!

L’arribada del bon temps convida a fer ús d’aromes que aportin frescor i lleugeresa. Segons els perfumistes, les fragàncies amb notes florals i fruitals, entre les quals destaquen les d’origen cítric són les més demanades durant l’època de calor.

L’estiu, esdevé el millor moment per lluir aquelles notes olfactives subtils, lleugeres i que denoten un aire fresc que contrasta amb les altes temperatures pròpies d’aquesta estació. Si indaguem en aquest terreny observem que les flors prenen part del protagonisme de les fragàncies fresques. La rosa, la flor per excel·lència, és tractada en totes les seves variants i, complementada amb certes fruites o espècies, pot esdevenir sensual, misteriosa o clàssica.

Les fragàncies amb notes cítriques destaquen pel seu poder energitzant i el seu olor a fresc.

Amb olor a net

T’imagines fer olor a roba neta o a recent sortit de la dutxa? Els aromes empolsats que simulen olor a sabó o a pólvores de talc són característics en aquest tipus de fragàncies. La seva influència neix als Estats Units.

Florals

Gessamí, flor de taronger, rosa, lavanda… L’univers floral és present en major o menor mesura a la gran majoria de les fragàncies. Les flors poden constar de manera individual o a través de la barreja de diverses espècies.

De fruites

Podríem definir les fragàncies fruitals com alegres, jovials, vibrants i fresques. Elaborades a base d’extractes de fruites i provinents de parts com la polpa, la pell o el suc.

Cítrics

De les fragàncies procedents de la família olfactiva dels cítrics destaquen les que contenen notes basades en la llimona, l’aranja, la mandarina o la taronja. Curiosament solen pertànyer a fragàncies unisex. La seva elecció és ideal per a l’estiu ja que evoquen frescor i simplicitat.

EAU DE GIVENCHY. Perfum femení que pertany a la família olfactiva cítrica amb una olor que recorda a l’oreig del mar. A Andorra només el trobaràs a Gala Perfumeries.

Fragàncies fresques Eau de GivenchyMUGLER COLOGNE. Fragància unisex amb notes olfactives com la bergamota, el nerolí o la flor de taronger. Desperta els sentits i la sensualitat d’aquell qui l’olora.

Fragàncies fresques Mugler CologneCAROLINA HERRERA CH L’EAU. Aquesta “eau de toilette” femenina és una oda a la llibertat, l’amor i la naturalesa. Amb notes cítriques com la llimona Primofiori, una varietat de llimona provinent de Sicília, esdevé un perfum ideal i fresc per a l’estiu.

Fragàncies fresques Carolina HerreraGIORGIO ARMANI ACQUA DI GIO. És tracta d’una fragància masculina que pertany a la família olfactiva floral marina. És un dels perfums més venuts arreu del món i va ser un dels primers en formar part d’un nou concepte en el món de la perfumeria que buscava recrear fragàncies aquoses i oceàniques que recordessin l’olor del mar.

Fragàncies fresques Giorgio ArmaniRALPH LAUREN POLO BLUE. Amb esperit aventurer aquesta fragància masculina representa una alenada d’aire fresc i llibertat. Conté notes olfactives afruitades procedents del meló i la mandarina i també notes florals com la flor de gerani.

Fragàncies fresques Polo Blue Ralph LaurenConsells perquè el perfum duri més temps

  1. Quan adquireixis una fragància recorda desar-la en un lloc fresc i sec, lluny de la llum directa.
  2. Un dels millors moments del dia per administrar el perfum, és després de la dutxa i en especial després d’haver aplicat la crema hidratant, ja que la pell està més hidratada i farà que el perfum s’adhereixi millor i perduri més temps.
  3. Aplica el perfum en llocs estratègics com el coll, els canells, els turmells i darrera els genolls.
  4. També pots vaporitzar-lo sobre la roba a una distància que no superi els 15 centímetres.
  5. El dors del canell és una de les parts més utilitzades per posar perfum. Sovint cometem l’error de friccionar un canell amb l’altre un cop vaporitzat aquest. Evita aquest gest ja que provoca que l’estructura de l’essència és trenqui.
  6. Recorda que les fragàncies amb notes olfactives fortes proporcionen una major fixació, les notes lleugeres acostumen a ser més volàtils.