Els gossos també necessiten una adequada cura dental

Certament, les dents dels gossos no requereixen una cura tan freqüent com la de les persones, però això no vol dir que hem de descuidar la salut dental dels nostres cans. Una bona salut bucal pot evitar patologies com ara la malaltia periodontal canina.

Queda clar que molts de nosaltres volem donar la millor atenció i cura a les nostres mascotes, però, a vegades, per manca d’informació o de temps, deixem de banda hàbits que poden resultar beneficiosos per als nostres companys peluts. En aquest cas, posarem l’accent en la higiene bucal dels gossos, amb tips compartits per l’American Kennel Club, organització fundada el 1884 i que promou la tinença responsable de gossos.

Si l’alè del teu gos és molt fort, és molt possible que necessiti una rentada de dents en profunditat. Consulta amb el teu veterinari de confiança.

Raspallar les dents del teu gos

Malgrat que sembli una obvietat, aquesta és una manera molt pràctica d’evitat l’acumulació excessiva de placa dental. Al principi, és normal trobar resistència per part de l’animal, però, de mica en mica i amb paciència, serà un procés tan habitual com el tall d’ungles. Això sí, mai no utilitzis pasta de dents per a humans! Consulta amb el teu veterinari, quina seria l’opció més adequada per al teu gos.

Snacks dentals… per què no?

Els gossos són uns enamorats dels snacks i això pot ser un gran avantatge. Els snacks dentals per a cans són una gran opció que ajuda a refrescar l’alè i eliminar l’acumulació de placa a les dents. T’animes a fer la prova?

Masticables? Una gran alternativa

El simple acte de mastegar ja resulta molt beneficiós per a la salut bucal i emocional del teu gos. Actualment, hi ha tota mena de masticables naturals fets amb carn, que contenen enzims que coadjuven a la higiene bucal de l’animal. I, si el que busques és quelcom lliure de calories, una opció molt bona és triar una joguina masticable de goma.

Deixa tot en mans dels professionals

Malgrat que aquesta és una opció més costosa que la resta, una rentada de dents professional és quelcom que pots afegir a les visites rutinàries al veterinari, ja que permetrà assolir zones més complicades i propenses a albergar placa i bactèris. Després de tot, volem que el nostre company estigui sempre saludable.