(+Vídeo) L’espirituós més luxós del món, Louis XIII, a Veni Vidi Vici

De la mà de Borja Rengel, Brand Ambassador de Louis XIII a Andorra, els clients més exclusius de Veni Vidi Vici van poder gaudir de la degustació del conyac més prestigiós del món, Louis XIII.

Fotos: Noelia Farias · Louis XIII

Considerada una de les begudes espirituoses més luxoses del món, Louis XIII va néixer l’any 1874 gràcies a l’enginy de Paul Emile Rémey Martin, qui va crear el conyac amb els aiguardents més antics de casa seva i utilitzant una esplèndida ampolla decorada amb flors de lis. Ho va anomenar Louis XIII en honor al rei francès del mateix segle, que va reconèixer el conyac com una categoria de brandi per dret propi.

Gaudit per polítics, membres de la reialesa i celebritats, al llarg de la seva història, Louis XIII ha estat i continua estant present en els moments més importants de la història. Actualment, la seva producció conserva la mateixa essència dels seus inicis, seleccionant i barrejant fins a 1.200 eaux-de-vie, envellits individualment, per produir el característic perfil de sabor i aroma de conyac. Al mateix temps, Louis XIII es prepara per al futur, seleccionat i reservant per a la criança els millors aiguardents de Grande Champagne.  “Tot el que fa Louis XIII avui dia es fa pensant d’aquí a 100 anys i, tot el que podem provar avui dia en el decantador, forma part de la seva història”, va assegurar Borja Rengel.

El decantador de Louis XIII és una reconstrucció d’una ampolla de metall que data del segle XVI, trobada en un camp de batalla de Jarnac, a França, adquirida per la família, i reconstruïda per les millors cristalleries, el 1854. Tant les seves formes com els acabats són únics, ja que cadascun d’ells ha estat tallat a mà, bufat, gravat i numerat individualment perquè no hi hagi dos iguals.

La terra calcària de les vinyes de Grande Champagne és la que li confereix les seves propietats, olors i sabors tan característics i especials, a més de la cura dels millors viticultors. Louis XIII passa la major part de la vida sota l’ombra, contingut en bótes especials de terçons de roure, amb més de 200 anys d’història, les quals li donen com a resultat un to de caoba profund. Louis XIII és una barreja de 1.200 eaux-de-vie, 100% Gran Champgne, que generen sabors i aromes complexos i de múltiples capes, els quals evoquen notes especiades, cítriques i dolces. Anomenat el perfum del temps, ja que hi ha més de 250 sabors i aromes en sola una gota, cada una d’aquestes representa anys de dedicació i de treball. Per aquest motiu, per apreciar les seves característiques és necessari seguir un ritual de degustació, gota a gota, que involucra tots els sentits.  Segons Borja Rengel, és recomanable degustar-lo abans dels àpats, com aperitiu, o després com a digestiu. Tot i que es pot gaudir en qualsevol moment, el que cadascú consideri convenient.

Per honorar la seva història i travessia, Louis XIII ha llançat una sèrie d’edicions limitades que mostren el més significatiu de la més apassionant història del conyac. Cada dos anys, la marca francesa presenta una edició en diferents formats. L’exclusiu decantador Louis XIII Miniature, amb una capacitat de 5 cl, és una joia de cristall de Baccarat excepcional, una mostra de sofisticació i elegància. L’edició Remey Marti, el Clàssic de 70 ml, una edició  limitada, de la qual hi ha només 2.000 ampolles al món, elaborades per tres generacions de mestres elaboradors. El Louis XIII Magnum representa l’assoliment de tota una vida de generacions de mestres cellerers i es presenta en una exclusiva vitrina vermella amb característiques de disseny contemporani. Louis XIII Jeroboam és una de les obres mestres de la col·lecció, que representa l’essència de la marca en un decantador únic de 3 litres. Per a Andorra i Espanya només hi ha disponible una sola ampolla.

Des del 2016, any en què es va presentar per primera vegada l’edició Louis XIII Mathusalem, aquest producte ha fet història en convertir-se en un preuat objecte de col·lecció. Louis XIII Mathusalem conté 600 cl, vuit vegades més que els decantadors de 75 cl, la qual cosa equival a 150 copes de conyac de 4 centilitres. Cada peça ve resguardada en un cofre fet amb fi roure, pell i metall, dissenyats exclusivament per a protegir el cristall i donar-li una presentació única al decantador. Finalment, Louis XIII Le Salmanazar és una edició única en el mercat que encarna el pinacle de l’art de la fabricació de cristalls, el primer decantador de conyac de cristall de 9 litres, elaborat per Baccarat.

Les edicions limitades de Louis XIII són les més exclusives del món. De fet, es diu que només el 0,0000038361% de les persones del planeta tindran l’oportunitat de tastar-lo.