Les 4 tendències que marcaran la decoració aquest 2020

Les noves tendències 2020 no cessen: la volta al passat, l’ús del marbre, els tons pastel apagats o les textures blanques. No ens oblidem que l’any és llarg i amb ell creix l’oportunitat de remodelar la nostra llar d’acord amb les noves modes que van emergint.

Entre les quatre tendències que protagonitzaran l’any 2020, destaca el New Heritage (1). Però, en què consisteix? Aquesta tendència respira una nova frescor i és elegant i cosmopolita al mateix temps. Tot i que encara té característiques atemporals, és nítid i té la màgia dels nous començaments. Adaptat en l’actualitat, també ofereix un estil elegant, que funciona sense esforç, en un món modern amb característiques com: estampats sorprenents, papers pintats, tons blaus barrejats amb metalls i, fins i tot, peces de fusta que aporten una energia relaxada.

Tendències de decoració New HeritageD’altra banda, aquest 2020 estarà marcat pel Modern Sanctuary (2), un estil que entén casa nostra com a un santuari, la nostra base o el nostre refugi. És crear per a evadir-nos del soroll exterior i per sentir-nos còmodes, segurs i complets. La tendència del santuari modern és una versió d’una llar tan serena que no voldriem marxar mai d’ella. Tot és d’una bellesa explícita i, al mateix temps, les seves formes són orgàniques, els materials són acollidors i tenen una sensació irresistible. A més, la paleta de colors està feta de tons extremadament suaus com el beix, crema, blanc trencat i grisos subtils. Un espai que ens permet respirar.

Tendències de decoració Modern SanctuaryAquest any arriba una tendència feta per als que estimen expressar-se, els atrevits que segueixen les seves pròpies regles. D’això tracta Storytellers (3), que com el nom d’aquesta tendencia ens indica, està feta per a aquelles persones que creen les seves pròpies històries. També en la decoració de la llar. Un estil marcat pel “mai tinguis por i fes el que et complagui”. Cada peça mereix tenir el seu protagonisme, explicar una història, cridar l’atenció. Cada peça ha de ser especial.

Tendències de decoració StorytellersFinalment, tenim el Retrograde (4). Què implica aquesta moda? Bàsicament que totes les coses bones tornen. L’admiració per la creativitat de segles anteriors mai podrà desaparèixer. I per què ho hauria de fer? Les formes i els colors dels anys 70 tenen un aspecte altament estètic. Un món ple d’encant retro però sense semblar antiquat. La fusta i el plàstic, el vímet, el metall i el vellut, ens envolta; però amb la necessària retenció i subtilesa, i emergeix en un equilibri molt interessant que sovint combina dos mons. Les formes i el disseny sobris amb una estètica Bauhaus creen el pont entre el passat i el present.

Retrograde