Decoració: Claus per a ser maximalista

El minimalisme sempre ha estat el més popular dels “ismes” en decoració. Però a algunes persones aquest concepte del “Menys és Més” els avorreix molt. A totes aquestes persones que els ‘flipa’, els encanta i desitgen amb totes les seves forces canviar-lo per “Més i Més” o per un genial “Mai és suficient”, els donaré les deu claus per ser maximalista amb la decoració de casa seva.

Però comencem pel principi, el maximalisme no és omplir de coses casa teva sense criteri ni encert, deixant només un passadís on posar un peu davant l’altre per poder avançar. No es tracta de saturació.

El maximalisme és una tendència decorativa que trepitja fort la qual combina ambients càlids amb colors intensos. El maximalisme es comença a veure cada cop més en el disseny d’interiors, és un estil ple de textures i de colors, en què les formes tenen la funció d’omplir de poder els ambients, amb espais capritxosos i acabats sofisticats.

Pocs espais lliures

Una de les claus del maximalisme és deixar pocs espais lliures. Fer-ho requereix ser curós i omplir l’espai, sigui saló, habitació o rebedor, de mil i un detalls, així com combinar-los amb gràcia perquè hi hagi sintonia. No es tracta de saturar, es tracta de decorar i en decoració també hi ha espais buits per permetre, d’aquesta manera, que “respirin”.

maximalisme
Els colors són un punt molt important al maximalisme

A l’estil MAXI li agrada, i molt, la barreja de colors. És un ambient per a la creativitat. Els punts amb ratlles, els quadres amb estampats… però mantenint un criteri cromàtic. No tots els colors combinen i cal entendre que la decisió d’avui t’acompanyarà una bona temporada a casa teva, per això faig una crida al bon gust. Els coixins, els sofàs o, fins i tot els quadres, són llocs adequats per donar aquest toc estampat que aporti barreja i color a casa teva.

maximalisme
Barreja teixits i textures

Tal com passa amb els colors, aquest estil us dona moltes possibilitats per jugar. Un sofà de cuir, en color marró i amb un respatller alt per fer-ho encara més còmode. El disseny recorda a l’interior dels cotxes americans dels anys 50. Pots col·locar algun coixí de pèl… o una catifa.

maximalismeEl barroc com a font d’inspiració

El Maximalisme es reflecteix al barroc per la qual cosa, motllures d’escaiola als sostres i algun element de marbre et seran superútils a l’hora de crear aquest ambient maximalista. Uns rosetons et vindran molt bé per donar-li ambient al saló.

maximalisme

democrates andorra