Munta la teva home office ideal

Treballar des de casa és una alternativa que molts de nosaltres ens hem plantejat en algun moment, sigui per les poques ganes de sortir de casa, per comoditat o per situacions imprevistes, com ara la quarantena per coronavirus Covid-19. Sigui quina sigui la raó, t’aconsellarem com preparar la teva home office ideal. 

Escull l’espai que destinaràs per a treballar  

Si et sobra una habitació a casa teva, el més adient és utilitzar aquest espai per a muntar el teu despatx domèstic. En canvi, si vius a un pis, és molt probable que sigui necessari instal·lar la teva zona de treball al saló. En qualsevol cas, has de pensar en un lloc tranquil, de poc trànsit i lliure de distraccions. No oblidis ubicar-te en un lloc amb bona connexió a Wi-Fi i suficients endolls. 

 

Busca la llum… sempre! 

A l’hora d’escollir la teva zona de treball, intenta que aquest espai tingui la millor il·luminació natural possible, ja que, a banda d’afavorir la creativitat, la inspiració i la serenitat, permetrà que la teva vista no pateixi de tanta fatiga. Si no tens suficient il·luminació natural, pots optar per llums LED, preferiblement regulables i càlides, per a compensar aquesta mancança. 

Organitza’t i equipa’t amb l’essencial 

Planifica eficientment la teva home office i equipa-la amb totes les eines, dispositius i documents que faràs servir durant les teves jornades de treball, perquè l’espai et permeti més llibertat de moviment i no t’aclapari al llarg del dia. Una bona planificació i una organització meticulosa, evitaran interrupcions no desitjades que trenquin el teu ritme de treball. Si és possible, utilitza dispositius sense fils, ja que un excés de cables sobre l’escriptori pot ser poc confortable. 

 

Personalitza el teu escriptori 

Si bé ja hem parlat d’organitzar-nos amb les coses més essencials, també és important sentir-nos a gust a la nostra home office. Amb alguna fotografia familiar o de la teva mascota, una petita escultura o algun altre element decoratiu, podem donar un toc personal al nostre escriptori. Afegir un parell de plantes –que no requereixin massa manteniment– contribueix a crear un espai agradable i inspirador. 

Vigila l’ergonomia 

Has de recordar que és molt probable que passis una bona quantitat d’hores treballant davant l’ordinador. Adequar l’alçada de la pantalla i comptar amb una bona cadira és fonamental. Si no tens una cadira ergonòmica de despatx, afegeix coixins als recolzaments per a evitar molèsties