Especial Interiorisme i Decoració: Amplitud, elegància i natura

El maximalisme i el respecte pel medi ambient continuen a l’ordre del dia en el disseny de dormitoris. Les tendències s’inclinen a crear ambients simples alhora que elegants, que ens transporten a la natura amb mobles de fusta i complements de fibres vegetals.

Capçaleres de llit

A diferència de l’any passat, les capçaleres de fusta deixen el seu regnat i són substituïdes per les capçaleres entapissades amb tatxes, capitonat o amb entapissats senzills. Els suports tous, esponjosos i sofisticats seran els més destacats.

Mobiliari

Pel que fa al mobiliari, la fusta, el rattan i el vímet se seguiran utilitzant, ja que creen una sensació de proximitat amb la natura i es podem combinar amb diferents textures.  Van ser molt populars durant els anys 90 i ara tornen amb força, però amb models reinterpretats i amb formes i estils més moderns. Per això, es podrà observar alguna cadira de vímet en alguna cantonada del dormitori o un banc de rattan al final del llit.

El retorn de la cistelleria també és un fet. S’utilitzaran, sobretot, caixes petites i cistelles de vímet com un complement més del dormitori.

Roba de llit

La tendència de combinar els cobertors, coixins i cortines monocromàtiques i coordinades es va acabar. La mateixa tendència pels colors neutres i pastels que veurem en les parets durant 2022 es reflectirà també en la roba de llit. El color verd sàlvia serà uns dels més populars d’aquesta temporada, ja que transmet calma, suavitat i, al mateix temps, un toc sofisticat a l’ambient. La personalització de la roba del dormitori serà clau. El lli i el cotó seran els materials estel·lars de la temporada. D’igual manera, s’imposa la tendència de barrejar textures com el setí mat o brillant amb el cotó rugós.

La natura dins

Els detalls naturals per decorar la habitació també seran presents aquest 2022. Les plantes naturals i artificials es podran observar en taules, armaris i en el terra del dormitori. L’objectiu és que l’ambient es converteixi en un paradís on regni la tranquil·litat, la relaxació, la bellesa i, sobretot, la natura.

Colors clars

Les parets decoratives amb patrons geomètrics i acolorits ja estan passades de moda. Segons els especialistes, aquestes parets decoratives poden limitar la decoració del dormitori i fer que l’habitació sembli més petita. Per tant, la paleta de colors clars serà una de les més utilitzades enguany. Aquestes tonalitats són les més escollides per tothom perquè son perfectament combinables amb altres colors més intensos i donen lluminositat i sensació de major amplitud als ambients.

Catifes amb patrons ètnics

De llana, toves, amb serrells, de fibres naturals, rodones, llises, estampades, rectangulars i geomètriques… n’hi ha infinitat de possibilitats. Totes perfectament ajustables a qualsevol espai, sigui més ampli o més petit. Les catifes dotaran de personalitat els teus ambients, atorgant color i textura. Si vols donar-li un toc més acolorit a l’habitació pots confiar en els patrons ètnics. La mescla d’elements indis, àrabs, africans i asiàtics en els tèxtils segueix en tendència i continuarà trepitjant fort aquest 2022.

Il·luminació

Si bé els llums de nit a banda i banda del llit no es deixaran d’usar, enguany s’aposta a les llums en la paret, que reemplacen els llums tradicionals i ajuden a guanyar una mica més d’espai dins de l’habitació. El mateix succeeix amb la llum del sostre, on es deixen de costat els canelobres i els llums penjants, que són reemplaçats per llums més càlides i atenuables.