Especial Interiorisme i Decoració: El saló en clau de sostenibilitat

La sostenibilitat és cada dia més present en les nostres vides i, evidentment, també a casa. Materials reciclats, d’origen sostenible i fins i tot mobles vintage que recuperem després d’una llarga jubilació, poden encaixar perfectament per configurar un saló d’acord a les últimes tendències.

La serenitat i senzillesa continua essent el fil conductor dels diferents estils de decoració del 2022, així que els espais atapeïts i massa carregats d’elements, molt freqüentment innecessaris, són cosa del passat. Però què hem de tenir en compte?

Una paleta en consonància

Els professionals del disseny coincideixen en que el 2022 és l’any dels colors suaus, aquells que transmeten tranquil·litat i relaxació, tot i que ens podem permetre jugar amb tonalitats més atrevides. Com segurament has pogut veure a les pàgines prèvies d’aquest especial, el verd també continua essent molt vigent, especialment per la facilitat amb la qual evoca la natura.

Fusta, eterna companya

No hi pot faltar el mobiliari de fusta si el que volem és tenir un vincle més fort amb la natura. Actualment, molts fabricants aposten per crear peces d’aspecte més rústic que, al mateix temps, resulten acollidores i agradables; n’hi ha fins i tot elaborades a partir de fusta reciclada, que no només ajuden a cuidar el medi ambient sinó a aportar un caràcter especial al saló de casa.

Dona-li una segona vida!

No es tracta d’agafar palets o ampolles i convertir-les en mobles o gerros, tot i que s’hi val, sinó d’aprofitar aquell sofà, butaca o prestatge que potser no encaixa amb el teu estil. No hi ha res que un nou entapissat o un bon coixí no pugui resoldre o, en el cas de la còmoda de la foto, una mà de pintura que li doni una segona vida. El vintage està de moda!

El curvy ‘mola’

Si una ensenyança ens va deixar l’últim Saló del Moble de Milà, és que les corbes guiaran les tendències del disseny de mobles durant aquest any. Els sofàs i butaques de línies excessivament rectes passen a un rol secundari, mentre que les siluetes curvilínies es converteixen, doncs, en el millor aliat del saló de casa.

Quant a les taules de centre i de menjador, hi tornen les de rodones, que, a banda de ser molt ‘cuquis’, ajuden a estalviar espai que pot ser aprofitat per posar-hi alguna planta o moble auxiliar. Això sí, evita les sobrecàrregues.

Els murs de liquen, flors i plantes de Greenarea són una aposta atrevida per portar la natura al saló de casa.