La galeria Untitled MLXF estrena exposició

Sota el nom ‘Temps, Illa, Existència’, Pep Llambías i Guillem Nadal van batejar la nova exposició que acull, des del passat 5 de maig, la galeria MLXF.

Fotos: Noelia Farias

Es tracta d’una mostra realitzada pels artistes mallorquins Pep Llambías i Guillem Nadal, que recrea un espai lligat a la natura en un diàleg en el qual conviuen harmoniosament dues disciplines, la pintura de Nadal i les escultures de Llambías.

Nadal i Llambías són dos artistes mediterranis molt presents en l’escena artística catalana i internacional que es van unir per crear aquesta exposició que posa en relleu el sentiment de tots dos per la natura, les muntanyes i els ecosistemes, a través de dos llenguatges diferents, però plens de poesia i amb un denominador comú que ens parla del pas del temps, de l’angoixa, de l’amor a la vida però alhora de la tragèdia i el final.

La pintura de Nadal i les escultures de LLambías s’organitzen perfectament en un espai que submergeix als visitants en una experiència estètica que, com una petita illa, els absorbeix de les preocupacions i al mateix temps les posa en el focus, de tal manera que es reflexioni sobre elles.

Aquesta va ser la primera vegada que, tant Llambías com Nadal, trepitgen terres andorranes per a mostrar el seu art. No obstant això, cal destacar que durant la inauguració va ser present només Llambías, que juntament amb Marta Llompart i Xavier Fiol, van ser els encarregats d’acompanyar als visitants a recórrer la mostra.

Sobre Pep Llambías

Pep Llambías va néixer a Alaró, Mallorca, l’any 1954. Els seus primers passos en el món de l’art van ser a partir d’obres pictòriques en les quals representava el paisatge rural mallorquí i la naturalesa de l’entorn. Però, amb el pas del temps, les seves obres evolucionen i incorpora al seu art, el còmic i les onomatopeies, dos elements que trenquen amb l’academicisme que havia desenvolupat en els seus començaments i que obren camí a una nova etapa basada en l’estil pop.

L’any 1975 exposa, per primera vegada i de manera individual, al seu poble natal i cinc anys més tard es presenta al Cercle de Belles Arts de Palma, començant a partir d’aquell moment una llarga trajectòria expositiva.

Cap als anys noranta inicia una nova etapa, endinsant-se en el món de l’escultura, però mantenint la mateixa línia estilística de la seva pintura. Des de fa molts anys la seva obra és internacional i ha format part de nombroses fires d’art com ara ARC, Art Miami, Arc Cologne i Arte Fiera.

‘Temps, Illa, Existència’  a la galeria Untitled MLXF