Especial Interiorisme i Decoració: Harmonia i bellesa de l’interior cap a l’exterior

El fet que el porxo, la terrassa o el jardí siguin espais exteriors, no vol dir que aquests no hagin de respondre a una lògica de relació estètica i funcionalitat respecte a l’interior de casa. El més recomanable és concebre’ls com una extensió de l’altre, alhora que dinàmics i fluids.

Ja que estem veient com les tendències d’interiorisme apunten cap al natural i el sostenible, quina millor manera de donar-ne continuïtat que portant aquests valors a l’exterior? Doncs sí, la connexió in & out es nota cada vegada més i una de les coses que més ens agrada és la mar de possibilitat que això ens dona.

Què veurem a les terrasses, porxos i jardins del 2022?

  • Cadires i butaques de fibres naturals, com ara corda o rattan, que lluiran fantàstiques a qualsevol ocasió. Les cadires penjades i les hamaques són al top de les tendències.
  • Teixits d’origen sostenible. El polièster reciclat, obtingut a partir de botelles de PET, és una de les fibres més utilitzades als exteriors, tant per a catifes com per a fundes de coixins, ja que són resistents a la intempèrie. El faux també hi és molt present.

  • Materials naturals en la seva màxima expressió. Des de fusta i marbre fins a fusta reciclada i pedres autòctones com ara la llicorella, que es mimetitzen amb l’entorn. Per al terra, els llistons de fusta i la pedra són les opcions que més es porten.
  • Els testos de ciment, tant per la seva durabilitat com per la seva estètica rústica i artesanal, encaixen molt bé amb els exteriors. Una clau molt interessant és jugar amb plantes autòctones i de proximitat, que no requereixin una cura extensiva al llarg de les estacions.
  • No tinguis pol al color. Si bé es porten els colors neutres, grisosos i terra, les tonalitats més vives ens permeten accentuar elements i trobar un punt de contrast.

democrates andorra