Especial Interiorisme i Decoració: Versatilitat, sostenibilitat, textures i colors

El marbre arriba per quedar-se

Sens dubte el marbre continua sent un dels materials més usats en el món de la decoració i enguany, la seva presencia es veurà més reforçada tant en paviments i parets com en plaques de cocció i diferents mobiliaris. El seu protagonisme serà compartit amb altres materials naturals com la pedra i la fusta.

Mosaics per donar volum a les parets

En aquesta temporada també es veurà amb més freqüència l’elecció dels interioristes pel format tridimensional que s’inclina per la incorporació a les parets de mosaics, teixits vinílics o maons vists. Les parets llises o amb ‘gotelé’ passen a un altre pla per donar lloc a les textures, als colors i a noves formes. En aquest cas, el desafiament dels interioristes és generar espais més heterogenis en els quals es potenciï el contrast, el joc de tons càlids i freds i la combinació d’estils amb revestiments ceràmics, papers pintats o mosaics metàl·lics i amb una diversitat de formes.

Vidre

Un altre material que adquireix força aquesta temporada és el vidre, que igual que el marbres pot combinar-se amb altres elements com la fusta i l’alumini. És tan versàtil que es pot fer servir tant com suport de grans estructures així com en portes corredisses, mobles, separacions d’habitacions i en diferents complements d’il·luminació. El continu estudi i cerca per crear nous conceptes fan que aquest material es situï, una vegada més, entre els més demandats  del 2022, sobretot, si és acabat en mat, ja que dona tant als banys com a les habitacions un  toc de modernitat i elegància.

Diferents tipus de porcelanatos

Els revestiments símil pedra seran els més escollits pels interioristes i decoradors, ja que no només realcen el terra i les parets de manera sofisticada, sinó que la seva versatilitat permet que encaixin perfectament en qualsevol espai.

Com no podia ser d’una altra manera, també és tendència l’ús de porcelanatos símil marbre, un revestiment que sabem que mai passa de moda i que la seva presència en qualsevol ambient de la casa aporta un grau extra de delicadesa. Hi ha infinites opcions i combinacions en el mercat, tots perfectament ajustables a cada espai de la casa. Inclús hi ha porcelanatos que imiten la fusta, un material que també continua guanyant terreny en el mon del disseny.

Natura

Les tendències en decoració s’inclinin a tot el que sigui eco-sostenible (eco-friendly), incorporant elements naturals com a materials renovables, reciclats o fibres naturals. Tots amb un toc de fusta, ja sigui en tons clars o més foscs. Aquests acabats de fusta es poden trobar tant en mobles com en portes, terra, i fins i tot en acabats rústics de pedra.

Els dissenys se centraran en el color verd, per generar espais més sensitius i naturals. Aquest color es podrà observar en la decoració amb plantes, parets, mobiliari fins a complements. Els materials reciclats, el paper pintat amb patrons relacionats a la natura i diferents estampats, peces ‘vintage’ i colors vibrants acompanyaran aquesta tendència.

Disseny biofílic

El disseny biofílic és una altra de les tendències en alça en els projectes d’interiorisme, la qual proposa la integració de la vegetació, la llum i tot tipus d’elements naturals per acostar la natura a la nostra llar. Es tracta d’un corrent de l’arquitectura i el disseny d’interiors que aposta per restablir els vincles amb la naturalesa per aconseguir entorns saludables.

Tornem els anys 70 i 80

Aquesta tendència és veurà reflectida, sobretot, en el mobiliari d’interior. Enguany s’aspira a colors més clars i formes més suau, amb corbes i sense cantonades. Per donar més contrast a la forma del mobiliari, s’acudeix a l’ús d’alguns elements brillants, presents tant en revestiments i en altres detalls.

Acabats metàl·lics

L’ús del metall s’imposa amb força, sobretot, en la il·luminació i els miralls amb acabats que van des del negre fins al daurat.

Gran format

Quant a l’elecció de la grandària de peces, la tendència és utilitzar plaques de gran format, ja que la seva instal·lació és més ràpida i senzilla. Els grans formats s’utilitzen, principalment, per a revestir pisos i parets en ambients amplis, així com en plaques de cocció.

Les grans dimensions ceràmiques són les aliades perfectes per aportar continuïtat estètica als dissenys i una major amplitud visual als espais.