Especial Interiorisme i Decoració: Els colors que trepitgen fort aquesta temporada

Sense dubte, enguany els colors que generen calidesa i que ens aproximen a la natura seguiran sent tendència en el mon del interiorisme i la decoració. Per això, les tonalitats clares com el blanc trencat i els ocres, així com els marrons, els verds i els blaus, seran les més utilitzades al moment de escollir un color per renovar els ambients de la casa.

Very Peri, el escollit de Pantone

El color del 2022, segons Pantone, és Very Peri. Es tracta d’una nova tonalitat creada per l’empresa, que combina la tranquil·litat del blau amb una infusió energètica de vermell. És un to perfecte per aquells que busquen crear espais de descans i de sensació de relax, ja que aquesta gamma transmet calidesa i es troba molt fàcilment en la naturalesa.

El blanc, un clàssic atemporal

El blanc, un clàssic que no passa de moda. És un color versàtil que combina harmoniosament amb altres tonalitats, textures i espais, aportant sempre lluminositat i sensació d’amplitud.

Verd que et vull verd

Com més natural es vegin els ambients, millor. Aquesta preferència, que ja s’havia evidenciat l’ any passat, continua aquesta temporada. Per això, les tendències s’inclinen a l’ús del verd —en totes les gammes cromàtiques possibles—, associat a la naturalesa, l’equilibri, el benestar i, després de la pandèmia, al retorn de l’esperança. El mateix succeeix amb el blau, que s’interpreta com un to fresc, serè i elegant.

Colors que ens remetin a la mare Terra

Els colors terra amb tonalitats taronges, sorra i vermelloses, com el beix, el crema, els marrons o el mostassa, també es converteixen en protagonistes de la temporada. La versatilitat que ofereixen aquestes tonalitats fan que els ambients llueixin més càlids, rústics i, al mateix temps, més naturals.

Energia i alegria

El groc, color associat amb la llum, l’energia, la vitalitat i la prosperitat també trepitjarà fort aquest any, igual que les diverses gammes dels colors pastels com el rosa, des de les tonalitats pastels fins als neons, passant pel rosa maduixa, el fúcsia i el magenta.

La neutralitat dels ambients

Aquest anys els neutres també reivindiquen la seva importància i demostren que no passen de moda, sinó que continuen sent claus al moment de triar un color que tingui més força.

Les parets texturitzades estaran a tot arreu

Veurem molt marcada aquesta tendència natural que ens envairà enguany i que ens mostra parets texturitzades, emblanquinades i imperfectes. La naturalesa juga aquí un paper molt important. Per això, es recupera l’ús de la pedra, el marbre i les bresques de la fusta. D’igual manera que el paper tapís, que també tindrà molta presència amb estampats geomètrics i paisatges naturals. Amb múltiples motius i formes (vegetals, geomètrics, tropicals, abstractes o amb ratlles), els papers pintats permeten infinits dissenys i combinacions i el millor de tot és que es poden col·locar en qualsevol lloc de la casa (dormitori, rebedor, saló o bany) de manera molt senzilla.