Idees de decoració: la versatilitat d’un paravent

Estem habituats a veure’ls en un vestuari de teatre per donar intimitat a actors i actrius quan es canvien el vestuari, però, el paravent és un dels elements més útils que podem trobar en el mobiliari d’una casa. És un gran desconegut i erròniament se’l considera només apte per a espais amplis.

Paravent llarAmb el canvi d’estació, podem donar la benvinguda a aquesta peça capaç de canviar l’aspecte d’una cambra en pocs moviments i aportar frescor o calidesa segons la seva ubicació. El paravent va arribar a Europa procedent de l’Orient, concretament de Xina i Japó on era una peça clau en la decoració, per conduir o aturar les corrents. En l’actualitat no se li dona prou importància i es creu que només és un element visual extra en una llar, quan en realitat té un bon grapat d’utilitats. A més d’actuar com a separador, pot convertir-se en un element clau si el col·loquem amb una mica d’astúcia.

Paravent vermellPer exemple, pot ser un capçal de llit al mateix temps que separa la zona de dormir de la cambra de bany, ja que cada cop veiem més distribucions en què bany i dormitori no estan separats.  Pot actuar com a un punt de llum extra en ocasions especials, només cal que estigui fet en un material semi transparent i un cop doblegat se li introdueix un llum a l’interior. En un apartament petit o en un passadís podem col·locar miralls en els panells del paravent, que farà que sembli que l’espai és dupliqui. També es pot considerar un element aïllant. Fet de suro, es pot posar davant de la paret per on passa el soroll que ens pugui incomodar i aquest és veurà sensiblement esmorteït.

De cara a aquest estiu cal tenir en compte que en decoració, les fruites són les grans protagonistes de la casa, sobretot les pinyes. Pel que fa als colors aquests seran molt vius, però no com els fluor de temporades passades. Si ja teniu un paravent a casa, amb aquestes indicacions sobre les tendències, el podreu personalitzar i col·locar en aquell espai  especial.