Interiorisme i Decoració: banys

Els banys s’han convertit en peces que ens conviden a relaxar-nos, a alliberar-nos de l’estrès diari i, per què no?, a passar unes estones molt agradables, a dins dels jacuzzis o amb les modernes dutxes, que poden realitzar gairebé tots els efectes d’un spa.

Per tot el que acabem d’esmentar, els banys s’han convertit en peces fonamentals, dins de l’estructura de la llar, i cada vegada més, s’allunyen dels banys simplistes que es feien anteriorment. Quan pensem a renovar aquesta peça, hem de pensar en tots els detalls i hem d’estudiar molt bé totes les possibilitats i opcions amb les quals podrem gaudir d’un bany, modern i molt funcional a la vegada, on no falti cap detall i que el podem lluir amb el màxim orgull, és per això que t’oferim les noves tendències per aquest 2021.

TENDÈNCIES

MATERIALS. La fusta, el vidre, les peces de ceràmica de petites dimensions, tant per paret com pel paviment, així com el marbre o el terratzo, són els elements més utilitzats enguany.

LA FUSTA. Dins de la tendència que prima utilitzar els materials més naturals que ens aporta la natura, la fusta és un dels més utilitzats. Les parets, el terra, així com taulells i els mobles, són els candidats més adients per a gaudir d’aquest element. També la combinació amb accessoris d’acer inoxidable, li aporten una combinació moderna i amb un toc de distinció. Sens dubte, la fusta és un material que aporta calidesa als espais, és per això que s’incorporen als banys, una peça que habitualment acostumava a ser molt freda quant als materials que s’utilitzaven.

EL MARBRE I LA PEDRA. El marbre ha tornat amb força aquest 2021 i ho fa per revestir, no només els banys, sinó també altres estades de la nostra llar. Els color per excel·lència seran, el blanc, el gris i, fins i tot, el vermell. Sens dubte, les línies simples i la practicitat dels elements, seran premisses imprescindibles, però respectant la comoditat i l’elegància del conjunt. També la pedra natural ocuparà un espai preponderant, tant a les parets, com al paviment o taulells i lavabos. El contrast d’aquests materials naturals, aporta al bany un caràcter imperial, i les seves combinacions, aporten també noblesa i elegància.

ACCESSORIS DAURATS. Els metalls daurats, que ja van irrompre amb força l’any passat, tornen a ser protagonistes, tant a les cuines com també en els banys. El daurat aporta elegància i sofisticació al conjunt espais i combina a la perfecció amb els materials nobles, com ara la pedra, el marbre o la fusta. Especialment, els metalls amb acabaments mate o setinats, seran els més utilitzats durant tot l’any 2022.

RAJOLA PETITA. La rajola petita, sigui en forma de panell, en tires o tipus estació de tren, són tendència aquesta temporada. També, la rajola decorada a mà, amb acabaments imperfectes i naturals, seran les protagonistes de les nostres parets. Quant a decorats, els dissenys en forma d’espiga o els trenats en la col·locació de la rajola llisa, marcaran tendència.

QUANT AL TERRA, EL TERRATZO marcarà tendència aquesta temporada.

I NO ENS OBLIDEM DE LES DUTXES I LES BANYERES. Quant a la dutxa, incorporar massatges tipus spa, és una de les opcions més utilitzades, i n’hi ha per a totes les butxaques. Pel que fa a les banyeres, aquestes vénen amb gran quantitat de comoditats i accessoris.

ELS MIRALLS. Seran tendència els de grans dimensions,  amb format quadrat o rectangular, però amb el vèrtex arrodonit.

I JA PER FINALITZAR, PARLEM DELS COLORS. Els colors foscos tornen amb força, i un dels grans protagonistes, és el negre, ja que es pot combinar amb un gran ventall de tons i matisos. També les superfícies amb acabaments mate imperaran durant una llarga temporada, però si optes per altres opcions, el verd, el blau, el beix o el gris, en tons apagats, es poden combinar amb altres colors, principalment, blanc o negre.