Interiorisme i Decoració: Cuines

Sens dubte, l’any de la pandèmia també ha afectat de ple al món de l’interiorisme i del disseny de cuines, és per això que moltes de les tendències vigents el 2020, encara seguiran d’actualitat durant el 2021. Però, malgrat tot, algunes d’elles es van incorporant al mercat, molt tímidament, i són aquestes les que mereixeran la nostra atenció.

Parlem de l’estil mediterrani, amb la seva singularitat de materials i formes modernistes, com ara els maons vistos a la paret o a les bigues del sostre, el terra en mosaic decorat i combinat en fusta.

Dissenys ecofriendly, ja que tot allò que té a veure amb l’ecologia i els materials naturals estan de moda, així que les cuines no s’escapen d’aquesta tendència. Sobres de taulell en pedra natural i mobles en fusta massissa o reciclada, amb reixa i colors molt suaus, en combinació amb tons grisos.

Open concept, un clàssic que no passa de moda i que cada vegada té més seguidors. La cuina integrada al saló va més enllà d’una simple opció i s’ha convertit en una necessitat per a molta gent. Predomina el color blanc i els tons neutres, perquè quedi integrada amb els mobles del saló. Acostumen a ser minimalistes, sense agafadors i molt llises, però també amb materials resistents.

Portes emmarcades. Aquesta és una opció diferent de l’anterior, ampliant l’estil cap a les portes emmarcades, però amb un gruix força prim, en fusta natural o en combinació amb lacats de colors molt suaus.

Parets sense mobles. És tendència eliminar els mobles de les parets superiors, deixant-les lliures per a poder revestir-les amb textures o per afegir prestatges que poden millorar l’estètica d’aquesta.

Frontals impactants. Després d’una llarga etapa en la qual, el sobre del taulell de cuina i el frontal de la paret, eren del mateix material, ara és el moment dels  frontals més originals i impactants, que contrasten amb la neutralitat dels mobles. Poden ser amb peces de ceràmica en diferents formes geomètriques, decorades o amb una col·locació diferent de l’habitual.

El negre també seguirà tenint un forta presència al llar d’aquest 2021. Les cuines en aquest color, sigui en la seva totalitat o combinades en altres tons, ha causat furor entre els més atrevits. També la fusta natural cremada és una de les opcions més emprades i encara seguiran triomfant durant un temps.

També el daurat segueix imperant amb força, però ara en versió mate. Complements com ara les aixetes, els agafadors o altres estris, li donen un toc d’elegància a qualsevol combinació de color.

Un altre element que comptarà amb molta presència aquest 2021 serà el marbre, sobretot per a taulells i frontals, sigui natural o sintètic, en tons blancs i grisos, negre o marrons.