Aquestes són les tendències de decoració per al 2022: tot el que has de saber per tenir la teva llar a l’última

Any nou i, inevitablement, sorgeix la gran pregunta: com decorarem les nostres llars aquest 2022? Per aquí, alguna cosa sabem. Descobreix-lo!

UNA DECORACIÓ QUE T’INVITA A SENTIR-TE BÉ
El minimalisme càlid es referma en la decoració del 2022, un any en què prevaldrà, per damunt de tot, la recerca del benestar. Envolta’t de fustes clares, teixits naturals, tons neutres, fibres, peces fetes a mà… i tingues-ho tot molt ordenat!
ESTAN DE MODA ELS DISSENYS ORGÀNICS
I tot allò que connecti amb la terra i els nostres orígens. Veurem sofàs, taules de centre, llums i accessoris de línies capritxoses i irregulars, inspirades en la natura. Peces amb què et resultarà fàcil donar un toc acollidor a qualsevol ambient.
Taules de centre metàl·liques, d’Última Parada.
BORREGUET, EL TEIXIT ESTRELLA
Es va imposar amb força la temporada passada i el 2022 seguirà de moda. La llana bouclé, que així es diu aquest entapissat arrissat, vesteix tota mena de seients, aportant un plus de comoditat i confort als ambients. I sempre en blanc cru, que encaixa en tota mena d’espais i va bé amb qualsevol estil decoratiu. A què ja estàs veient aquesta butaca al teu racó de lectura?
Butaca, de Tabu. Catifa, a Gancedo.
COLORS INSPIRATS EN LA NATURA
Verd i blau, colors que conviden a pensar en la natura, seran també tendència el 2022. Fes-los servir en tapisseries, cortines o per pintar les parets i l’efecte calma, serenitat i frescor estarà assegurat, especialment si optes per les tonalitats més suaus. Això no vol dir que hagis de renunciar als tons més intensos, ja que t’ajudaran a donar un toc diferent i carregat d’energia. Encara que, això sí: convé aplicar-los amb moderació, no fos cas que recarreguin l’ambient.
Mobiliari, d’Home Select.
GEOMETRIES ALS TERRES
Es porta la combinació de diferents colors o materials per crear paviments amb atrevits patrons: des de modernes geometries, realitzades amb pedres naturals o sinteritzades, fins a mosaics laminats que imiten el parquet en espiga o terres de fusta que s’alternen amb rajoles hidràuliques o entre carrers de pedra o porcellànic.
LES LÀMPADES DE SOSTRE, DE FIBRES
Es veia venir. El 2020 van ser una de les grans tendències deco i, dos anys després, segueixen envaint totes les botigues de decoració. La Redoute Maisons du Monde, Kave Home, Let’s Pause, El Corte Inglés… en totes trobaràs una gran varietat de llums de sostre i pantalles, realitzades amb diferents fibres com vímet, jute, boga, jacint d’aigua, bambú, ratan o cànem trenat a mà.
La raó del seu èxit? El poder que tenen a l’hora de crear ambients càlids a les llars. Del 2022 no passa que te’n facis amb una (si és que encara no la tens).
Taula Nordvken d’Ikea. Cadires a Siletea. Paper model Kasuri Birch de Scion. Estovalles de Gancedo. A la taula , vaixella d’Ikea. Llum model Marràqueix, a Sareka.