Tenir una bona organització dels racons de casa és possible!

Comença un nou any, i segurament ens em plantejat un bon grapat de bons propòsits pel 2018. Una bona organització dels racons de casa, segur que figura en algunes de les llistes de desitjos. Amb les següents idees no hi ha excusa per fer-los realitat.

Per Sílvia Mestre

Escriptori ordenat

Els recipients buits resultants del consum d’aliments ofereixen possibilitats il·limitades. Les capses de cereals per exemple, són una bona base per fer, amb paper de diferents estampats i materials, uns contenidors. Amb ells podrem col·locar tot el material d’escriptura i dibuix dels nens, o bé, les nostres eines d’oficina. Només cal tallar i tornar a enganxar a la mida que volem les diferents parts de la capsa buidada.

Cosir amb ordre

Els aficionats i aficionades a la costura i manualitats en general, són ja un nombre important, i gairebé a cada casa n’hi ha un com a mínim. Doncs aquesta pràctica requereix d’espai i sobretot d’ordre. Amb aquesta proposta es transforma un antic moble per ordinador en un contenidor per la màquina de cosir i tots els complements que requereix. Només caldrà afegir algun suport més i pintar l’exterior donant l’hi un aire diferent.

Més que un armari

A les cases més antigues, sovint trobem armaris d’obra a mig passadís, que resulten molt útils per penjar els abrics i roba d’ús menys quotidià. Però si el que realment necessitem és una habitació sencera com a oficina o racó de manualitats, amb unes baldes i calaixos extres, col·locats amb habilitat, podem aconseguir un espai molt pràctic. A més s’amaga tancant les portes de nou com si fos un armari de debò.

Palet multifuncions

No és la primera vegada que parlem de les possibilitats que ens ofereix un senzill palet de fusta. I no serà la última, per descomptat. Una taula d’escriptori, amb diferents nivells, seient inclòs, és el que podem obtenir amb la unió de diversos palets de fusta. Calen pocs materials, a banda del protagonista principal; claus, martell i decisió per no errar el cop. Només cal trobar el racó perfecte per aquest centre de treball sostenible i actual.

Calaixera única

Les antigues maletes de pell es poden convertir en calaixos, si les preparem adequadament segellant totes les parts excepte un lateral. Aquest serà l’entrada d’un calaix que podem aconseguir d’alguna calaixera en desús. La manera d’unir les vuit maletes és opcional, però la de la foto és força original, i a més en els colors que millor poden combinar amb qualsevol habitació de la casa.