Les nostres recomanacions per a decorar la teva llar aquest Nadal

12 mesos han passat volant i ja tenim aquí altre cop el Nadal, l’època de l’any que ens inspira conceptes com família i reunió, en un mateix marc: la casa. Aquests dies seria prudent tenir en compte que l’aspecte que presenti la llar durant les festes, serà el record que és mantindrà en la memòria dels visitants que convidem. Així estaria bé preparar la casa per aquesta etapa nadalenca, però mantenint la seva personalitat i la dels seus habitants.

Les tendències en decoració per l’època de Nadal ja fa temps que no van en una sola direcció, el mateix que succeeix amb la resta del disseny d’interiors. Però sí que hi ha certs elements que són ineludibles, si es vol ambientar un espai en aquesta època tant assenyalada de l’any. Un d’ells serien les espelmes. No poden faltar a qualsevol racó de la casa. Aporten calidesa amb la seva sola presència, i en un país com Andorra, de baixes temperatures al Nadal, unes espelmes col·locades estratègicament, aporten un ambient acollidor quan s’arriba del fred del carrer. A més, hi ha un ampli ventall d’aromes a elegir i que poden afegir una nota extra a l’entorn.

En general és mantenen els tons pastels en tot el paquet de complements tèxtils, però per Nadal, s’admeten llicències de color, com ara el vermell, l’or, el plata el verd i el blanc. Coixins, mantes, estovalles i tovallons són els complements que ja podem trobar al mercat i, que ja estan dissenyats amb motius i colors de Nadal.

Sobre si col·locar o no un arbre de Nadal, aquí la decisió naturalment és molt particular, però ajudarà potser la presència de nens o no a la casa i, si se segueixen tradicions com el Pare Noel o els Reis Mags de l’Orient. En tot cas ara, no cal anar al bosc a tallar cap arbre perquè es poden trobar alternatives artificials molt més sostenibles i ecològiques.

En tot cas, la sala d’estar, ànima i centre en aquests dies, pot ser l’entorn adequat per a una posada en escena d’acord amb els gustos dels seus propietaris i les activitats que tinguin previstes per desembre i gener.