La teva taula de desembre: blanc i daurat per rebre el Nadal

Probablement, les taules de festes són les que demanen més preparació i cura a l’hora de combinar elements per aconseguir el resultat esperat. Aquest any, els colors daurat i blanc són els grans triomfadors del Nadal.

La combinació del blanc i del daurat és anar sobre segur. I si a més, ens inspirem en la natura i hi incorporem elements del bosc, aconseguirem una taula glamurosa i delicada, que serà el marc idoni per als plats que servirem el dia de Nadal o Cap d’any.  Perquè si el menjar és molt important, també ho és la manera de presentar-lo. Al mig de la taula, hi podem posar una línia de pinyes daurades combinades amb boles de Nadal i branques també daurades, amb alguna espelma daurada o blanca per donar-hi un toc de caliu.

Podem buscar unes tovalles amb fils platejats o daurats, que donaran molta llum a la taula, o bé posarem tovalles blanques i camins de taula que contrastin. Una bona idea és utilitzar un plat de cortesia, més gran que l’altre; a sobre, el plat pla i un de fondo per si es menja la típica escudella. Una molt bona combinació és un plat de cortesia daurat o platejat, i a sobre, una vaixella blanca.

Els tovallons, que els posarem sobre el plat, els envoltarem d’un cordonet daurat i un detall de bosc, amb una mica de vesc o una branqueta d’avet que haurem pintat de daurat. També podem posar unes targetes al costat o al davant de cada plat amb el nom del comensal escrit amb retolador daurat. I si hi podem afegir un petit regal, traslladarem l’esperit nadalenc a tota la taula.