Transforma el teu balcó o terrassa en un ambient amb encant

Quants de nosaltres no tenim la terrassa o el balcó convertit en una espècie de magatzem, on deixem tots els trastos que no utilitzem entre una estació i l’altra? Si et sents identificat/da amb aquest problema o si bé tens ganes de donar un nou aire a aquest espai, et donem alguns consells perquè puguis treure’n partit.

Mobiliari amb ànima pròpia

A l’hora d’escollir el mobiliari exterior que col·locaràs a la teva terrassa o balcó, has de tenir en consideració les dimensions i les condicions meteorològiques, ja que així podràs saber quina peça s’hi adapta millor. Alguns dissenyadors consideren que la manera més fàcil d’encertar és emular l’estil decoratiu de l’interior a l’exterior, perquè tot l’habitatge sigui uniform; no obstant, aquest espai també el pots veure com a una oportunitat per trencar amb la uniformitat.

Terrassa amb mobiliari amb ànima pròpia
Vigila l’entrada de llum

Depenent de l’estació o de la ubicació del nostre habitatge, caldrà considerar, en menor o major mesura, la necessitat d’instal·lar una font que ens protegeixi dels raigs solars que, si bé són d’agrair, també poden resultar nocius per a la nostra pell. Un tendal o un para-sol, a joc amb el mobiliari, pot marcar la diferència entre una estada inconfortable i una experiència plaent.

Terrassa amb entrada de llum
No tinguis por al color

És cert que a les terrasses i balcons no acostumem a jugar amb colors molt vibrants, però aquests podrien ser l’element d’accentuació adequat, si el combinem amb tons més neutres i clars. Si el projecte que no et pots treure del cap és la renovació de la terrassa del teu pis o casa de platja, prova amb el blanc com a color principal, amb accents en blau o turquesa; l’ocre i el gris també són una alternativa.

Terrassa amb color
Aprofita les vistes

Si ets dels privilegiats que tenen una vista panoràmica de la ciutat, de les muntanyes o de la costa, no l’amaguis! Moltes persones cometen l’error d’ocultar, amb elements decoratius, allò que la natura ens regala cada dia.

Terrassa amb vistes
Que mai no hi falti el verd

No importa si la teva terrassa és gran o petita, una planta serà ben rebuda, ja que la pots combinar amb testos que facin lloc amb els colors que marquen la decoració. Això sí, molta atenció amb la intensitat de la llum i les estacions, ja que, si no en tens cura, la planta podria no aguantar ni una temporada.

Terrassa amb plantes