Vols posar a punt els teus espais per a l’arribada de l’estiu?

Amb l’arribada del bon temps, la terrassa, el pati i el jardí es converteixen en un dels espais més utilitzats per gaudir de la temporada estival. Si encara no els has condicionat, la Gespa Garden Center, t’acosta una sèrie de recomanacions perquè quedin perfectes.

La gespa

Per a mantenir la gespa en condicions, el reg és fonamental i la freqüència dependrà de les condicions climatològiques i ambientals, és a dir: la llum solar, el vent, el tipus de sòl i la calor. Per normal general, es recomana un reg freqüent i no superficial, sobretot, quan hi ha temperatures molt elevades. El més aconsellable és regar durant el matí o a la nit, ja que el sol directe del migdia o de la tarda pot cremar la gespa.

Fertilitzants

Fertilitzar l’herba amb algunes vitamines específiques també afavoreix i enforteix un creixement més sa. És important que els fertilitzants que s’utilitzin comptin amb alguns components com ara el Magnesi (Mg), el Calci (Ca) o el Nitrogen (N), ja que aquests elements ajudaran la gespa a resistir les altes temperatures. Actualment, en el mercat hi ha diferents línies de fertilitzants, alguns de tipus ecològic elaborats amb matèries orgàniques d’origen animal i algues i, altres més tradicionals, de tipus farmacològic que ofereixen  insecticides, herbicides, entre altres productes i que també es fan servir per controlar les plagues.

Alternatives a la gespa

Hi ha una molt bona alternativa a la gespa natural, l’herba artificial, ja que una vegada instal·lada ningú s’ha de preocupar per invertir més recursos per tenir el jardí en bones condicions. Un dels avantatges d’aquesta mena d’herba és la resistència al desgast, als canvis de temperatura, al sol, a la neu i, a més a més, per la seva llarga durabilitat, ja que té un temps de vida estimat de 20 anys, també l’estalvi d’aigua, perquè una vegada instal·lat no requereix manteniment. La facilitat per a rentar-lo també és una altra de les seves virtuts. Una altra molt bona opció per reemplaçar  la gespa natural o artificial són les tarimes de fusta i les sintètiques, que aporten el seu toc natural al jardí i resisteixen molt bé les humitats.

També, si no es disposa de temps per tenir cura del jardí, o es vol una solució senzilla, però molt eficient, els jardins amb grava són una molt bona alternativa i permeten una gran varietat d’estils, des del Mediterrani, Blanc pur, Rústic, fins al Zen.

Fonts i estanys

Sens dubte, l’aigua és la protagonista de cada temporada d’estiu. Per això, col·locar una font d’aigua o estany en l’exterior generarà la sensació d’un lloc molt més fresc i relaxant. Si l’espai és reduït no importa perquè, avui dia, hi ha una variada oferta per a jardins, patis, fins i tot terrasses de petites dimensions.

Ús del balcó

L’arribada de l’època estival és una bona excusa per convertir el balcó en un jardí amb totes les plantes de cada estació o en l’hort per conrear les teves pròpies fruites i verdures. Hi ha milers d’opcions per aprofitar al màxim tots els espais. Les jardineres verticals – naturals i artificials – són una excel·lent i molt pràctica solució per aquells casos. Les jardineres de plàstic amb auto reg de la línia BERBERIS 60 de DGEBIS, a més de ser elegants i pràctiques venen amb el seu indicador del nivell d’aigua, que evita l’excés o falta de reg. Pel que fa als testos, les tendències s’inclinen als testos fabricats amb materials reciclats, amb una estètica rústica i artesanal i amb dissenys minimalistes, que encaixen molt bé amb els exteriors. Marques com ara Vondom o Ecoports destaquen no només pels seus dissenys innovadors, sinó també per la seva fàcil instal·lació.

Mobiliari d’exterior

El mobiliari exterior també  és el protagonista de l’estiu. Però, que s’ha de tenir en compte al moment d’escollir-los? D’una banda, les condicions de l’exterior i l’espai del qual es disposa i per un altre, la utilitat que se li donarà. Depenent la zona on se situï s’haurà de triar mobles amb estructures resistents i amb materials de bona qualitat que suportin el clima continental d’Andorra, les inclemències del temps i els raigs UV. La teca és una molt bona opció en aquest cas.

Ombra i tanques

Tot exterior. Durant l’estiu, necessiteu un espai d’ombra, que es pot crear amb plantes o arbustos, però també es pot aconseguir usant pèrgoles, para-sols o tendals. I, si vols donar-li més intimitats als teus espais, una molt bona solució són els tancaments naturals fets amb materials diversos com ara vímet, bambú o altres materials sintètics.

La Gespa Garden

Des de l’any 1993, la Gespa Garden s’encarrega de dissenyar i crear projectes de jardineria i  també del manteniment de tots els espais del jardí. La Gemma Centelles i l’Andreu Iserte són els responsables de l’establiment, que compta amb la confiança de tots els clients del país.