Revisions dermatològiques als usuaris de la FPNM

Més d’una seixantena d’usuaris de la Fundació Privada Nostra Senyora de Meritxell (FPNSM), es van beneficiar del control dermatològic que realitza, anualment, el doctor Francisco López Gil de DermAndTek, juntament amb el seu equip, a les instal·lacions de l’entitat.

Fotos: Noelia Farias

L’objectiu principal del control dermatològic és detectar, de forma precoç, lesions o malalties cutànies per tal d’iniciar el tractament més adequat per a cada cas, així com exercir una tasca preventiva i de cura de la pell per tal de mantenir-la en un estat saludable.

El Dr. López i el seu equip, amb el suport del personal sanitari de la Fundació, són els encarregats de fer una exploració acurada de la pell a cadascun dels usuaris. Després d’aquesta exploració, l’especialista prescriu els tractaments més adients perquè cada persona que hagi rebut el control pugui mantenir la pell sana i sense afeccions. Posteriorment, en coordinació amb l’Àrea d’Atenció Sociosanitària de la Fundació, la infermera transmet la informació i els informes mèdics a les famílies de les persones ateses i, en els casos corresponents, realitza els tràmits per iniciar els tractaments prescrits.

La revisió dermatològica general es duu a terme anualment i, entre les afeccions més freqüents entre els usuaris, es troba la dermatitis atòpica, la dermatitis seborreica, els nevus congènits, l’acne i les infeccions cutànies lleus. Tot i que algunes persones amb una patologia de pell existent, ja reben un seguiment dermatològic de forma més continuada.

Segon va assenyalar el Dr. López, els usuaris presenten un molt bon estat de la pell, ja que es troben molt ben atesos.

Set anys de col·laboració amb la FPNSM

Des de l’any 2015, el Dr. Francisco López Gil de DermAndTek, fa, de manera altruista i per iniciativa pròpia, aquestes revisions com a una manera de fer una aportació, des del seu àmbit, a la societat andorrana.

Al servei de tota una comunitat

Actualment, la Fundació Privada Nostra Senyora de Meritxell atén a més de 500 usuaris i compta amb el suport de prop de 300 professionals que cobreixen les demandes de totes les àrees i serveis amb les quals treballa la Fundació.