Dermandtek incorpora la Dra. Marion Chávez al seu equip de dermatòlegs

Amb formació a Mèxic i Barcelona, la Dra. Marion Chávez arriba a les files de Dermandtek, per aportar el seu bagatge professional com a especialista en dermatologia i patologia cutània avançada, així com en dermatologia cosmètica.

Vostè ha dedicat molts anys de formació a la dermatologia, però ha parat especial atenció en la patologia cutània avançada. En què consisteix aquesta branca de la medicina?

Bàsicament, és especialitzar-se en més profunditat en les patologies de la pell. En el meu cas, em vaig enfocar en la detecció precoç del càncer de pell, i en el diagnòstic i tractament d’aquest. El meu treball, amb la dermatologia avançada, és la detecció precoç i el tractament del càncer cutani. Em dedico des de fa molts anys a la detecció del carcinoma basocel·lular, carcinoma escatós, melanoma, nevus i pigues.

Quins són els tipus d’afeccions cutànies més freqüents?

El carcinoma basocel·lular és el més freqüent de tots els tipus de càncer de pell que existeixen, tant que no surt en les estadístiques. Els altres són menys freqüents, però hi ha una alta incidència.

Quins consells donaria vostè, com a dermatòloga, per tenir una pell saludable, especialment durant la tardor i l’hivern?

En la tardor apareixen les seqüeles de l’estiu, de la pell bronzejada i exposada al sol. Per això, aquesta es comença a deshidratar. El que aconsello en aquest cas és utilitzar crema hidratant, si bé pot fer mandra perquè ens treu una miqueta de temps i la pell queda enganxosa, és una acció molt bàsica per a cuidar la salut de la pell. S’ha d’aplicar cada dia després de la dutxa, perquè aquesta pell seca pot donar pas a picor o certs èczemes, i la hidratació és una manera de prevenir-ho. A més, s’ha d’acompanyar d’una bona alimentació i ingesta d’aigua; tot això contribueix a la salut cutània.

Amb la seva experiència professional, l’equip humà de Dermandtek i el seu potencial tecnològic, quins tipus de tractaments podrà aplicar?

Dermandtek és una clínica molt completa. Hi ha una gran diversitat d’equips tecnològics, hi ha per a millorar l’aspecte de la pell i per a prevenir patologies. Disposem de tractaments anti-aging per a les arrugues, per a les taques, tractaments de rejoveniment i altres intervencions locals per a les cicatrius… la gamma és molt extensa.

Què és el que més li apassiona de la seva professió?

M’agrada que els pacients s’emportin una resposta, una solució al que busquen. Alguns arriben angoixats, sobretot, quan tenen alguna patologia, i quan li dones una solució, se’n van relaxats i recuperen el somriure. Això és gratificant. M’agrada el meu rol de prevenció i poder detectar aquest tipus de problemes a temps.

Vostè ha estat col·laboradora de Dermandtek, a la clínica Dr. López Gil. Què representa, personalment i professionalment, poder oferir atenció a Andorra?

Fa un temps que hi col·laboro amb el Dr. López Gil, un professional que admiro moltíssim i del qual aprenc cada dia. Formar part d’aquest equip em fa molta il·lusió. El Dr. López Gil em va comentar si em volia incorporar a l’equip de dermatòlegs de la clínica Dermandtek, amb la idea d’integrar una dona en la clínica d’Andorra. Estic molt contenta de poder aportar la meva experiència en aquest gran equip de professionals. És una gran experiència.